Annonce:
Annonce:

Pogacar smadrer Vingegaard og vinder Paris-Nice

For tredje gang vandt Tadej Pogacar en etape i Paris-Nice, og han tog den samlede sejr i overlegen stil

Tadej Pogacar var urørlig i dette års Paris-Nice, som han vandt samlet. Han endte med tre etapesejre i løbet. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Tadej Pogacar var urørlig i dette års Paris-Nice, som han vandt samlet. Han endte med tre etapesejre i løbet. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Tadej Pogacar (UAE) har i løbet af denne uge sat Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) eftertrykkeligt på plads i cykelløbet Paris-Nice, og det skete også søndag.

Pogacar vandt i overlegen stil 8. og sidste etape, der havde Nice som målby.

Det var slovenerens tredje etapesejr i løbet, som han stillede op i for første gang i karrieren.

Samlet vandt Pogacar løbet foran David Gaudu (FDJ) og Jonas Vingegaard, der blev nummer to på søndagens etape.

Vingegaard endte søndag med at være 33 sekunder efter Pogacar. Danskeren vandt spurten foran Gaudu, der blev treer på etapen.

I den samlede stilling vandt Pogacar løbet med 53 sekunder ned til Gaudu på andenpladsen. Vingegaard endte på en samlet tredjeplads med 1 minut og 39 sekunder op til Pogacar.

Efter etapesejren forklarede Pogacar, at det har været en ambition for ham at vinde løbet.

Annonce:

- Jeg har aldrig stillet op i løbet før. Så det var mit mål og min drøm at vinde Paris-Nice. Det er utroligt, at det nu er lykkedes.

- Angreb er det bedste forsvar. Jeg kender vejene godt, og jeg følte, at benene var gode, siger Pogacar i sejrsinterviewet på tv.

Han roser både Vingegaard og Gaudu, der har ydet hård modstand hele ugen.

- Konkurrencen var hård, og det er specielt at skulle stå ved siden af Vingegaard og Gaudu på podiet. De er begge topklasseryttere, siger Pogacar.

Vingegaard har selv udtalt, at han mangler et stykke, før han er i Tour de France-topform. Det viste sig også at være tilfældet søndag.

På etapens sidste stigning stak Pogacar af sted med 20 kilometer til mål, og der var ingen modsvar fra Vingegaard og Gaudu, som begge virkede trætte efter ugens strabadser på de franske landeveje.

Pogacar trak nemt yderligere fra op til toppen af løbets sidste stigning, og derfra gik det næsten kun nedad resten af vejen til målstregen.

Danske Jonas Gregaard fra Uno-X vandt den prikkede bjergtrøje, efter at han havde været i flere længere udbrud i løbet af ugen. Søndag tog Gregaard rigeligt med point til at sikre sig trøjen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: