Pogacar vinder stor sejr foran Alaphilippe

Tour de France-vinder Tadej Pogacar vinder Liège-Bastogne-Liège efter spurtsejr i en lille gruppe, hvor han afviste verdensmester Julian Alaphilippe på målstregen

Tadej Pogacar vandt Liège-Bastogne-Liège efter en hård slutspurt. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP/Ritzau Scanpix
Tadej Pogacar vandt Liège-Bastogne-Liège efter en hård slutspurt. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

Tour de France-vinder Tadej Pogacar (UAE) kunne søndag føje endnu en fornem sejr til sit generalieblad, efter at han vandt den monumentale klassiker Liège-Bastogne-Liège.

Noget overraskende afviste han storfavoritten, verdensmester Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quickstep), i en spurt, hvor også Michael Woods (Israel Start-Up Nation), Alejandro Valverde (Movistar) og David Gaudu (FDJ) forsøgte sig.

De fem havde fundet ind i et godt samarbejde i løbets finale, hvor det danske håb, Jakob Fuglsang (Astana) ikke nåede med, da der blev rykket. Vinderen af 2019-udgaven måtte derfor nøjes med en 12.-plads som bedste dansker.

Den 107. udgave af 'La Doyenne' udviklede sig, som man kunne forvente.

Syv mand tog chancen tidligt, men feltet havde fuldstændig styr på dem.

Den kolde nordenvind drillede rytterne, så ingen havde med den lige i hovedet i løbets sidste halvdel den store lyst til at sætte store angreb ind. Først da ruten knækkede lidt mod slutningen, blev der givet los.

Ineos trykkede den af på stigningen La Redoute med ca. 35 kilometer til mål. Det rev feltet i stykker og dannede en lille, eksklusiv frontgruppe. Bag dem måtte Astana og Deceuninck-Quickstep jagte hårdt for at få kontakt igen.

Det gjorde de efter fem kilometer, og så var der lagt i kakkelovnen til en finale med blot to stigninger tilbage.

På den næstsidste, Côte des Forges, rykkede Ineos igen og skabte en ny frontgruppe, og kaptajn Richard Carapaz tog chancen og stak af frem mod Côte de la Roche-aux-Faucons, der markerede løbets sidste stigning.

Det markerede også enden på ecuadorianerens udflugt. Favoritterne opslugte ham, og så begyndte angrebene.

Sejrs-kvintetten rykkede uimodståeligt og arbejdede godt sammen. Og som målstregen nærmede sig, stod det klart, at vinderen skulle findes blandt de fem.

Efter de i alt 259,5 kilometer var det altså Pogacar, der havde mest i tanken, mens Alaphilippe og Gaudu nåede med på podiet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind