Annonce:
Annonce:

Politi: Respekter afspærringerne

Lørdag køres anden etape af Tour de France, men tæt på Roskilde er der set forsøg på at fjerne afspærringer

Efter en historisk Tour-enkeltstart i København venter der lørdag feltet årets første rigtige landevejsetape, når rytterne kører fra Roskilde til Nyborg over Storebælt. Og netop de sidste kilometer på broen kan blive afgørende på grund af vinden. Hør hele afsnittet af ‘Ekstra Tour’ nedenfor eller i din podcastapp

Efter en historisk Tour-enkeltstart i København venter der lørdag feltet årets første rigtige landevejsetape, når rytterne kører fra Roskilde til Nyborg over Storebælt. Og netop de sidste kilometer på broen kan blive afgørende på grund af vinden.
Annonce:
Følg Cykling
Følg Tour de France

Forud for den anden etape af Tour de France beder politiet Tour-fans om at respektere afspærringerne langs ruterne.

- Vi har allerede set folk, der forsøger at fjerne afspærringer for at kunne komme frem til ruten, skriver Midt og Vestsjællands Politi på Twitter.

Der er tale om motorvejsafkørsel 14 ved Svogerslev tæt på Roskilde, siger Thomas Kristensen, der er kommunikationschef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er formentlig bare nogle enkelte bilister, der vil den vej op, fordi de vil op og se Tour de France. Men vi har netop lavet afspærringerne der, fordi vi ikke ønsker at få køretøjer den vej op, siger han.

Rytterne skal lørdag cykle fra Roskilde til Nyborg på Fyn, hvor de blandt andet skal køre over Munkholmbroen. Men ved broen er der 'en del biler parkeret uhensigtsmæssigt i vejkanten', skriver politiet.

- De skal fjernes, lyder det.

Kommunikationschef Thomas Kristensen uddyber, at politiet forsøger at få fat i ejerne via højttalere, så de selv kan komme og fjerne dem.

- Hvis ikke de kommer til stedet, fjerner vi dem for dem, siger han.

Lørdagens etape er 202 kilometer lang, hvor de 20 kilometer foregår på Storebæltsbroen, som fra klokken 13 lukkes for al trafik.

FAKTA: 2. etape i Tour de France

Fakta om 2. etape i Tour de France:

Lørdag 2. juli.

Fra Roskilde til Nyborg, 202,2 kilometer.

Type: Flad.

*Beskrivelse: Vindforholdene kommer i voldsomt fokus på 2. etape, der går over Odsherreds bakkede landskab, langs Vestsjællands kyst og de 18 kilometer over Storebælt via broen. Mange ryttere vil formentlig have den gule førertrøje inden for realistisk rækkevidde, og det giver håb om en livlig forestilling med mange angreb. Især hvis sidevinden kommer i spil, kan det give anledning til kaos i feltet.

*Vidste du at ... 2. etape i 2015 også havde mål efter en passage af havet. Dengang kostede et sidevindsangreb flere af forhåndsfavoritterne dyrt.

*Hold øje med:

Fabio Jakobsen (Quick-Step).

Caleb Ewan (Lotto Soudal).

Mads Pedersen (Trek).

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: