Politianmeldt og smidt ud efter frækt foto

Den belgiske toprytter Iljo Keisse måtte bøde for sin upassende og sexistiske opførsel

Foto: Privatfoto/TLS Diario
Foto: Privatfoto/TLS Diario

#metoo-bølgen har på ny ramt cykelsporten

Den tidligere vinder af det københavnske 6-dagesløb Iljo Keisse blev i nat smidt ud af det argentinske etapeløb, Vuelta a San Juan, for 'sexistiske handlinger'.

Selv om den 36 årige belgiske Quick Step-rytter både har været nede i knæ og undskyldt og betalt en bøde på 80 dollars, omkring 550 kroner, var det efter arrangørens opfattelse ikke tilstrækkeligt til, at den ged var barberet.

Iljo Keisse havde dummet sig og i den grad været upassende, da fem Quick Step-ryttere efter en etape gjorde stop på en café.

Servitricen ville gerne foreviges sammen med rytterne, og det resulterede i en misforstået joke, da Iljo Keisse stillede sig op i en position, så det lignede, at han var i færd med at have sex med servitricen bagfra.

Billedet, som skulle have været et minde for livet, udløste i stedet et kæmpe chok.

Efter at have rådført sig med kæresten valgte servitricen at politianmelde den belgiske veteran.

En lokal dommer var hurtig til at udstede en bøde på 80 dollars.

- Jeg indrømmer, at jeg lavede en fejl, og det er jeg klar over, lød det fra Iljo Keisse.

- Hvis jeg kunne, ville jeg gerne skrue tiden tilbage.

- Der var overhovedet ingen form for berøring af kvinden.

- Jeg vil gerne undskylde til alle - til det argentinske folk - der er blevet forarget, sluttede Iljo Keisse.

Hverken bøden eller undskyldningen var nok for arrangøren, som ikke var tilfreds med, at Quick Step tøvede med at hive den hurtige mand ud af løbet.

- Iljo Keisse har med sin adfærd skadet Vuelta a San Juan, UCI og cyklingen generelt, lød begrundelsen for det røde kort til rytteren.

Cyklingen har lige nu sine imageproblemer. Sporten, som i manges øjne identificeres som en machosport, har tidligere diskuteret brug af såkaldte kyssepiger.

Iljo Keisse, som i 2012 vandt det københavnske 6-dagesløb sammen med Marc Hester, vil i de kommende dage være savnet.

Løbets førende rytter, holdkammeraten Julian Alaphilippe, kunne sagtens bruge alle mand i forsvaret af løbets førertrøje.

Efter tre etaper har franskmanden et forspring på bare 18 sekunder til sin tidligere holdkammerat, Fernando Gaviria, Colombia, der efter nogle år på det belgiske mandskab før denne sæson er skiftet til UAE Emirates.

Belgiens Iljo Keisse, som her er i front for Tour de France-feltet, blev i nat smidt ud af et argentinsk etapeløb på grund af upassende opførsel på et foto. Foto: AP
Belgiens Iljo Keisse, som her er i front for Tour de France-feltet, blev i nat smidt ud af et argentinsk etapeløb på grund af upassende opførsel på et foto. Foto: AP

Farvel til argentinske Sepulveda for Tourens dummeste idé (Foto: PA) Cykling Tourens dummeste rytter: Smidt ud for at køre i bil!

Peter Sagan kom i uføre, da han nappede podiepigen på bagdelen (Foto:Dirk Waem/Belga/ZUMAPRESS.com) Cykling Se billedet: Her siger Sagan undskyld for numseklem

 

De fire sejrherrer i den 104. udgave af Tour de France: Warren Barguil i bjergtrøjen, Simon Yates i ungdomstrøjen, Chris Froome i den gule førertrøje og Michael Matthews i pointtrøjen. Foto: AP/Thibault Camus Cykling Sådan husker vi Tour de France: Vilde styrt og lumre sex-bemærkninger

 

Magnus Cort fotograferet ved DM sidste år. Foto: Claus Bonnerup. Cykling Vildt uvejr koster dansk guldfugl dyrt

 

48 kommentarer
Vis kommentarer