Presset Tour-dansker: - Jeg var ved at kaste op

Lars Bak kørte alene mod tiden på størstedelen af lørdagens Tour-etape. Maveproblemer gav ham en hård start

Lars Bak havde en modbydelig dag i sadlen på 8. etape. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Lars Bak havde en modbydelig dag i sadlen på 8. etape. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Lars Bak (Dimension Data) blev sat tidligt på lørdagens 200 kilometer lange 8. etape i Tour de France, men han kom i mål indenfor tidsgrænsen.

Dermed kan den 39-årige dansker også klikke i pedalerne søndag til 9. etape i årets udgave af verdens største cykelløb.

- Jeg havde det ad helvede til i starten, hvor jeg var ved at kaste op. Efter 100 kilometer fik jeg det heldigvis bedre.

- Jeg er glad for, at jeg ikke har problemer med maven nu. Jeg har kun spist gel hele dagen, så der kommer nok en regning i morgen, siger Lars Bak.

Bak rullede over stregen som den sidste af de tilbageværende 172 ryttere - i selskab med Yoann Offredo (Wanty).

Begge blev sat tidligt lørdag, men de fik altså kæmpet sig i mål 29 minutter og 44 sekunder efter Thomas De Gendt, der vandt lørdagens etape.

Bak var i mål i god tid. Tidsgrænsen lyder på 15 procent af vinderens sluttid, og dermed rullede Bak i mål et kvarters tid på den gode side af tidsgrænsen, selv om han var sidste mand i mål.

Han var da heller ikke for alvor nervøs for, at lørdagens etape ville blive hans sidste i Touren.

- Det var jeg egentlig ikke. Vi var i lang tid seks-syv minutter efter feltet, og så kunne vi se til sidst, at der ikke var noget stress med tidsgrænsen, siger Lars Bak.

Astana forsøgte at sætte resten af feltet under pres på etapens afslutning. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix Cykling - 13. jul. 2019 - kl. 18:03 Frustreret Fuglsang: - Hvad skal jeg gøre? Kaste en flaske efter dem?
Thomas De Gendt kunne næsten ikke tro det, da han krydsede lørdagens etape som vinder. Foto: Christian Hartmann/Ritzau Scanpix Cykling - 13. jul. 2019 - kl. 17:38 Ny mand i gult - dansker i store problemer
Sport og Spil Tour-hold i kaos: Det sejler på dansker-hold

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere