Profil om dansk Tour-start: - En kæmpe stor ting

Sprinteren drømmer om at være med på startlisten, når Tour de France afvikler tre etaper i Danmark i 2021

Magnus Cort vandt 15. etape i sidste års udgave af Tour de France. Nu ser han frem mod løbet i 2021, der efter alt at dømme starter med tre etaper i Danmark. Foto: Ritzau Scanpix
Magnus Cort vandt 15. etape i sidste års udgave af Tour de France. Nu ser han frem mod løbet i 2021, der efter alt at dømme starter med tre etaper i Danmark. Foto: Ritzau Scanpix

Magnus Cort jubler over etapesejr i Touren 2018. I 2021 kan han måske gøre det på dansk grund. Foto: AP Cykling TOTAL Tour de France-forvirring: Starter den i Danmark?!

Den danske cykelrytter Magnus Cort (Astana) glæder sig over, at verdens største etapeløb, Tour de France, i 2021 efter alt at dømme starter med tre etaper på dansk jord.

Den 26-årige danske sprinter drømmer om at få muligheden for en stor etapesejr på hjemmebane. Det skriver han i en sms til TV2 Bornholm.

- Det er jo en af de allerstørste sportsbegivenheder i verden, så det er helt sikkert en kæmpe stor ting. Det er selvfølgelig noget, som gør, at jeg ekstra gerne vil med til touren i 2021.

- Jeg forventer, at det er noget, som vil skabe mere opmærksomhed på cykling hos danskerne og ikke kun på Touren, og det vil helt sikkert være godt for dansk cykling i det hele taget, skriver Magnus Cort.

Sidste år viste han sit værd på den helt store scene, da han vandt 15. etape i Tour de France. Det var den første danske etapesejr i løbet i ni år.

Tidligere har han også sprintet sig til to etapesejre i Vueltaen.

Det ved vi om Tour de France Grand Départ i Danmark

- Hele Tour de France feltet kommer til Danmark for at køre de tre første etaper i sommeren 2021.

- Starten i Danmark har fået sloganet "The greatest cycling race in the world meets the best cycling city in the world".

- 900.000 tilskuere forventes at overvære de tre etaper i Danmark.

- Budgettet for den danske Grand Départ er sat til 88 millioner kroner.

- Tour de France transmiteres i 190 lande og har rundt regnet 3,5 milliarder tv-seere under løbet verden over.

- Dagen efter den tredje etape afholdes hviledag, og holdene flyver til Frankrig.

Sådan kommer de tre etaper til at se ud:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Nikolaj Markussen spillede adskillige kampe under VM imens han tilsyneladende var skadet i tåen. Foto: Jens Dresling Håndbold Langer ud efter landsholdet: - Vi undrer os

9 kommentarer
Vis kommentarer