Provokerende Cipollini chokerer med nøgen-svar

Løvernes konge responderer opsigtsvækkende på kritik fra fans

Cipollini på træningscyklen...(Privatfoto)
Cipollini på træningscyklen...(Privatfoto)

En ting er sikker, når det drejer sig om Mario Cipollini: Man kan ikke være sikker på noget som helst.

Som professionel cykelrytter op gennem 1990'erne var han brølende stærk og forargede og imponerede med sine ofte selvsikre og pralende kommentarer - primært om sit udseende.

Han omtalte sig selv som 'Løvernes konge' og erklærede, at var han ikke blevet cykelrytter, var han blevet professionel pornostjerne.

Det er efterhånden nogle år siden, han trådte ud af de professionelle cykelsko, men kærligheden til såvel cykel som fantastiske optrin har ikke forladt 48-årige Super-Mario.

6. februar smækkede han et billede på facebook, hvor han kører på en af sine cykler med en hue over de elskede lokker.

Det affødte straks kritik fra en del følgere, der brokkede sig over ham som forbillede - uden cykelhjelm.

Sådan noget skal man ikke sige til Cipollini.

Forleden kom der så et nyt billede på facebook. Igen af Cipollini, der havde skiftet sin cykel ud med en træningscykel indendørs. Huen var afløst af en hjelm - og træningstøjet afløst af...ja, ingenting.

- Dette billede er til alle kritikerne, som har kommenteret, at jeg ikke bruger hjelm. Jeg bruger hjelm. Også når jeg cykler indenfor. Jeg er glad for alle råd om sikkerhed, skriver han ironisk.

Som billedet viser, har den tidligere verdensmester, 42-dobbelte etapevinder i Giro d'Italia og 12-dobbelte etapevinder i Tour de France, holdt formen ved lige, siden han stoppede karrieren.

Hvor lang træningsturen indenfor var, melder historien ikke noget om...