Annonce:
Annonce:

Pulveriserede Fuglsang i magtdemonstration: Sådan ser Aru på kaptajn-kampen

Fabio Aru smadrede konkurrenterne på Tourens første bjerg, mens Fuglsang var i problemer. Men italieneren er ikke kaptajn af den grund

Aru og Fuglsang er Astanas klassemntshåb. Foto: Claus Bonnerup
Aru og Fuglsang er Astanas klassemntshåb. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Cykling

CHAMPAGNEY (Ekstra Bladet): Et slangehug, og så var Fabio Aru pludselig væk.

Med knap tre kilometer igen på den stejle La Planche des Belles Filles slog italieneren til, mens medkaptajn Jakob Fuglsang lige nøjagtig hang med i favoritgruppen. Den lille italiener så sig ofte over skulderen, men ingen kunne følge hans ridt mod sejren, bjergtrøjen og en tredjeplads i klassementet blot 14 sekunder efter den nye gule trøje, Chris Froome. En magtdemonstration, mens Fuglsang lidende kom i mål sat med mere end et minut.

Tydeligvis en indikation på, at den italienske mester nu er eneste kaptajn på Astana, der ellers kom til Touren med et kaptajn-par i ham og Fuglsang.

Nej, lød svaret fra Aru, da Ekstra Bladet stillede ham det spørgsmål.

– Jeg har aldrig bekymret mig om at være kaptajn eller ej. Sammen med Jakob Fuglsang har vi en god duo.

Annonce:

– Han viste i Critérium du Dauphiné, at han var meget stærk, og tidligere har han været fantastisk i forhold til at køre Vincenzo Nibali til Tour-sejr. Han havde aldrig problemer med at dedikere sig selv til sit hold, sagde Fabio Aru.

– Så det har ikke været vigtigt for mig at vide, om jeg er nummer et eller nummer to hos Astana. Det vigtigste er, at vi har en god gruppe og et godt hold til Touren, og de har holdt os fremme indtil nu, fortsatte han.

Respekt fra Froome
Med sejren viste Fabio Aru, at Richie Porte måske alligevel ikke er den største udfordrer til Chris Froome, og Sky-kaptajnen måtte i sin nye gule trøje også notere gårsdagens etapevinder som en skarp udfordrer.

– Fabio var stærk og angreb på det helt rette tidspunkt. Jeg blev ved mit hold, men vi begik en fejl ved at lade ham få så stort et forspring.

– Så meget snor kommer vi ikke til at give ham i resten af løbet, påpegede Sky-kaptajnen.

Selv var Aru ikke meget for at indrømme, at han med det mesterlige ridt i Vogeserne nu er en af de største rivaler til Froome.

Annonce:

– Ha, nja ... Froome er meget stærk. Jeg har stor respekt for ham, men jeg er ikke bange for at angribe ham. Det gjorde jeg i Vueltaen i 2014 (hvor Aru vandt to etaper, red.).

– Men jeg foretrækker at se på løbet fra dag til dag. Og så må vi se i Paris, siger Fabio Aru.

Han måtte indrømme, at han aldrig tidligere havde kørt La Planche des Belles Filles. Men med lidt teknologi var han alligevel i stand til at lancere et perfekt angreb.

Klar strategi
– Jeg kendte ikke stigningen, men jeg har set Chris Froomes sejr i 2012 og Vincenzo Nibalis i 2014 mange gange på internettet op til denne etape.

– Så jeg vidste, at, at jeg skulle angribe med cirka tre kilometer til mål, siger Fabio Aru, der med sejren også kunne iføre sig den polkaprikkede bjergtrøje.

Den kommer formentlig til at sidde på hans skuldre de kommende dage – i hvert fald frem til 8. og 9. etape, hvor der igen er bjerge på menuen.

Og hvem ved – måske bliver den dér vekslet til en gul.

Ærlig Fuglsang fik tæsk: Måske har jeg toppet for tidligt

Annonce:

Fuglsang fik bjergklø på Tourens første bjergetape

Skuffet Sagan: Det er en forkert dom

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: