Rasende hold smider rytter ud: Totalt uacceptabelt

Alexey Tsatevich er smidt ud af Giroen af sit eget hold, Team Katusha. Hans kørsel på gårsdagens enkeltstart var under al kritik, meddeler holdet

Det russiske cykelhold Katusha nægter den russiske rytter Alexey Tsatevich at fortsætte i Giro d'Italia efter hans snyderi på søndagens enkeltstart.

Løbskommissærerne havde i forvejen tildelt 26-årige Tsatevich en tidsstraf på næsten syv minutter plus en bøde for at lægge sig på hjul af svenske Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin) under det meste af enkeltstarten.

Det er ifølge reglerne forbudt at søge læ bag en anden rytter, men det var Katusha-rytteren altså ligeglad med, og han drog fordel af læ bag svenskeren gennem store dele af etapen, og straffen faldt derfor prompte.

Men tidsstraffen var ikke nok for Katusha. Holdet kalder rytterens dømmekraft for både elendig og uacceptabel.

- Først og fremmest, på vegne af Team Katusha, vil jeg undskylde for Alexey Tsatevichs opførsel under enkeltstarten. Den måde, han kørte gårsdagens etape på, var totalt uacceptabel. Samtidig viste han også manglende respekt for sin rival, rytteren som hentede ham undervejs på ruten, siger holdets Katushas sportsdirektør, Dmitri Konyshev, til holdets hjemmeside.

Jakob Fuglsang er tilbage i top-ti i Giro d'Italia efter søndagens enkeltstart (Foto: AP) Cykling Fuglsang tilbage i top-ti efter enkeltstart

- Endvidere ignorerede han totalt holdets plan for dagen, der var blevet lagt af sportsdirektøren. Hans opførsel har en stor og negativ indflydelse på cyklingens image generelt, men for Team Katusha i særdeleshed. Det var ikke nok for os at acceptere kommissærernes straf. Vi blev nødt til at tage alvorligere foranstaltninger. Det er ikke nemt at gå ind i løbets anden uge med kun otte ryttere, men jeg er sikker på, at vi har taget den rette beslutning, siger sportsdirektør Dmitry Konyshev om holdets udelukkelse af Tsatevich.

Tsatevich var ellers udset til at hjælpe Katushas kaptajn, Ilnur Zakarin, frem mod succes, men nu må holdet altså nøjes med de otte resterende ryttere.

Løbet fortsætter efter hviledag mandag med 10. etape tirsdag, der er en skrap sag på 219 kilometer, som slutter med en kategori 1-stigning og slutteligt en syv kilometer lang stigning op til mål i Sestola.

2 kommentarer
Vis kommentarer