Rasende ryttere efter dødsfald: Nu må det være nok!

Et sammenstød med en motorcykel kostede den unge cykelrytter Antoine Demoitie livet. Dødsfaldet har rystet cykelverdenen, der kræver ændringer nu

Se indslag om søndagens løb hvor den tragiske ulykke fandt sted. (Video: SNTV)

Cykelverdenen er i sorg, efter det belgiske hold Team Wanty-Goberts 25-årige belgier Antoine Demoitie mistede livet efter et sammenstød med en motorcykel under gårsdagens belgiske klassiker Gent-Wevelgem.

Den nyprofessionelle Demoitie var forinden sammenstødet med motorcyklen styrtet sammen med andre ryttere, og det var angiveligt, da han var på vej op igen fra styrtet, at det tilsyneladende uundgåelige sammenstød indtraf.

Det kostede Demoitie livet, da han blev kørt ned af en motorcykel under gårsdagens Gent-Wevelgem (Foto: All Over)

I går aftes forlød det fra rytterens hold, at hans tilstand var yderst kritisk, og få timer senere kom den triste melding så, at 25-årige Demoities liv ikke stod til at redde.

Det er naturligvis en rystet cykelverden, der i dag er stået op til den forfærdelige nyhed om dødsfaldet, og det strømmer ind med hilsner og tanker til den afdøde og hans efterladte.

25-årige Demoitié var i gang med sin første sæson som professionel på Pro Continental-niveau efter en årrække på forskellige belgiske Continental-hold. (Foto: imago sportfotodienst) Cykling - 28. mar. 2016 - kl. 06:23 Cykelverdenen i sorg: Rytter død efter brutalt sammenstød

Folk er rystede, i chok, triste, forundrede og rasende, som de hører om nyheden om motorcykeluheldet, som bare er den seneste episode i en efterhånden lang liste over triste hændelser, hvor cykelryttere bliver kørt ned af motorcykler.

Selvom det tragiske uheld i går måske ikke kunne være undgået i situationen, så vil debatten om de mange motorcykler i forbindelse med løbene blusse op igen.

Flere ryttere udtrykker vrede over, at det endnu en gang går galt, og en frustreret Peter Stetina fra Trek-holdet mener, der skal ske noget NU.

- Jeg er så ked af det på Antoine Demoities vegne. Det vil ikke blive fejet ind under gulvtæppet, som mange andre styrt, der kunne være undgået, er blevet det. Hvil i fred.

- Nu MÅ det være nok. Der er ingen anden mulighed, skriver Stetina. Og han bliver bakket op af flere kolleger.

Tinkoffs rutinerede australier Michael Rogers ærgrer sig også over, at der skal tragiske omstændigheder til, før problemet med de mange motorcykler bliver taget alvorligt.

- Skal tragiske omstændigheder være skridtet mod forandring, lyder Rogers bøn mod den internationale cykelunion UCI, og australieren henvender sig samtidig mod rytternes sammenslutning CPA og skriver, Rytterne har brug for jer nu.

Også superstjernen Alberto Contador er rystet over den tragiske hændelse, og han ønsker også forandringer nu.

- Min dybeste medfølelse til Antoine Demoities efterladte. Hvil i fred. Det er brug for en motorcykel-kontrol ved løbene NU!, skriver Contador på Twitter.

BMC's rytter Daniel Oss begræder ligeledes Demoities skæbne og ryster på hovedet over, at et uheld med en motorcykel sker i sportens verden.

- Jeg har slet ingen ord. Hvil i fred Antoine Demoitie. Jeg er så rasende! Tanker til hans familie og hold, skriver italieneren på Twitter.

De seneste sæsoner har adskillige uheld med motorcykler været en del af mange løb. Jakob Fuglsang har prøvet det under sidste års Tour de France. Nicki Sørensen blev trukket af sted af en nærgående motorcykel for år tilbage i samme løb, mens verdensmesteren Peter Sagan også blev påkørt af en motorcykel under sidste års Vuelta a Espana.

Peter Sagan kom igen i fokus under ottende etape af Vueltaen.  (Arkivfoto: All Over Press) Cykling - 29. aug. 2015 - kl. 18:57 Kørt ned af motorcykel: Sagan rasede under Vuelta-etape
Se også: Fuglsang: Motorcykler afgør cykelløb
Se også: Lavede 'en Fuglsang': Cykelstjerne rasende på motorcykel

De mange uheld har længe fået folk til at diskutere, hvad man kan gøre for at komme problemet til livs, men endnu er intet sket.

Det uundgåelige er nu sket. Tiden må vise, om der nu vil ske ændringer i sporten...

65 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere