Rasende Tinkov truer med at trække sit hold

Sergio Paulinho måtte udgå fra Vueltaen, efter en motorcykel torpederede portugiseren. NU truer Oleg Tinkov med at trække sit mandskab fra den spanske rundtur

Tinkov er bestemt ikke tilfreds med tingenes tilstand i Spanien (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Tinkov er bestemt ikke tilfreds med tingenes tilstand i Spanien (Foto: Tariq Mikkel Khan)

17 sting og et exit fra Vueltaen.

Det var konsekvensen for Tinkoff-Saxos Sergio Paulinho, der i dag måtte forlade det spanske etapeløb efter et styrt.

Men det var ikke et hvilket som helst styrt. Det var et styrt, der blev forårsaget af en motorcykel, igen, igen, igen.

På dagen, hvor Tinkoff-Saxo sendte et åbent brev af sted til Vuelta-arrangørerne, efter en motorcykel sendte holdets stjerne Peter Sagan i asfalten og ud af løbet, skete det altså igen. Som det er gjort alt for mange gange i cykelløb i år.

Peter Sagan kom igen i fokus under ottende etape af Vueltaen.  (Arkivfoto: All Over Press) Cykling - 29. aug. 2015 - kl. 18:57 Kørt ned af motorcykel: Sagan rasede under Vuelta-etape

Motorcykler, der ikke kigger sig for og derfor torpederer ryttere, er næsten blevet hverdag i sporten, og det skete så igen i dag.

Det meddelte det russiske mandskab selv på Twitter, mens også teamejer Oleg Tinkov boblede af raseri, da han fandt ud af Paulinhos tilskadekomst.

- Tro det eller ej. Sergio Paulinho blev i dag ramt af en motorcykel fra TVE (Spansk TV-selskab, red.), og endte på hospitalet med 17 sting. Sikke et rodet og ligegyldigt løb, lød det fra Tinkov på Twitter, inden han for alvor lod galden flyde over mod arrangørerne - nok en gang.

- Jeg overvejer at trække holdet fra Vueltaen. Boykot ASO (arrangørerne af løbet, som også står bag Tour de France, red.) for det her. De betaler os ingenting for at køre løbet og skader endda rytterne, skummer russeren, inden han i et senere tweet igen understreger sin raseri, da han opfordrer til at boykotte Vueltaen.

Spørgsmålet er, hvad en mand som Rafal Majka tænker om chefens udmelding. Den polske klatrer kørte nok en flot etape i det spanske, og er nu nummer fire i klassementet, blot halvandet minut fra førertrøjen, og kun et minut fra podiet. Mon ikke, han meget gerne vil fortsætte i løbet...

Se også: Froome fik store bjerg-bank i Astana-opvisning

Nu har holdet også fra officiel side meddelt, at man overvejer at trække sig fra løbet.

- På grund af de alvorlige omstændigheder ved de to uheld, der involverede Tinkoff-Saxo-ryttere, vil holdet overveje, om det er forsvarligt at fortsætte under de nuværende omstændigheder, lyder det således fra Tinkoff-Saxo på holdets hjemmeside.

Paulinhos exit har for alvor skabt undren blandt både nuværende og tidligere professionelle cykelryttere, der ikke forstår, at der ikke bliver gjort noget fra UCIs side for at sætte en stopper for de mange motorcykler og deres uheldige kørsel i feltet omkring rytterne.

- Det her begynder at blive latterligt. Endnu en motorcykel er skyld i et uheld. Noget skal ændres, skriver Team Skys sprinter Ben Swft, som ikke selv er med i Vueltaen.

Også den tidligere professionelle rytter, amerikaneren Christian Vande Velde, har svært ved at tro sine egne øjne og ører.

- Hvad faen? Blev Sergio Paulinho lige ramt af en motorcykel og er ude af løbet med en masse sting?, lyder det undrende fra Vande Velde.

Der er efterhånden ikke tal på, hvor mange sager der har været, hvor motorcyklerne har været skyld i styrt. Men en skandale det er det i hvert fald.

28 kommentarer
Vis kommentarer