Raser mod eget hold: Smidt ud for druk få timer før Vuelta-festen

Odd Christian Eiking fik ikke lov at gennemføre Vueltaen, da nordmanden på løbets sidste dag blev smidt ud af sit eget hold. Årsagen var en lidt for festlig optræden aftenen forinden

FDJ-rytteren Odd Christian Eiking fik en trist afslutning på Vueltaen. Nordmanden blev smidt ud af sit eget hold på selve dagen, hvor den sidste etape skulle køres. (Foto: All Over)
FDJ-rytteren Odd Christian Eiking fik en trist afslutning på Vueltaen. Nordmanden blev smidt ud af sit eget hold på selve dagen, hvor den sidste etape skulle køres. (Foto: All Over)

Mens Alberto Contador lukkede ned for karrieren med den smukkest mulige afsked i Vueltaen, var situationen stik modsat for den norske FDJ-rytter Odd Christian Eiking.

For natten efter den mytiske etape mod Angliru, hvor Bjarne Riis' tidligere kaptajn havde triumferet i karrierens sidste professionelle bjerg-slag, var den knap så kendte nordmand ude og sætte lidt for tidlig trumf på i bylivet.

Det mente hans arbejdsgiver i hvert fald, og derfor så FDJ-ledelsen ingen anden udvej inden at smide Eking ud af årets sidste store etapeløb. Forklaringen 'upassende opførsel' blev sendt ud, og så det samme gjorde altså Eiking.

Men nu tager den 22-årige rytter, der fra næste sæson skal køre for Wanty Group, så bladet fra munden og giver sin forklaring på det opsigtsvækkende exit fra Spanien Rundt. Få timer før han og feltet havde nået Madrid. Hvor den egentlige fest skulle finde sted.

- Det er det mest chokerende, jeg har været med til i hele mit liv. I mit hoved er dette en lille ting, som tusind andre har gjort før mig, siger Eiking til norsk TV 2.

- Jeg tror, at det er et resultat af flere ting. Der har også været andre disciplinærsager på holdet i den seneste periode, så jeg tror, at de (FDJ-ledelsen, red.) har benyttet anledningen til at statuere et eksempel. Derudover har jeg balanceret på en tynd line hos FDJ på det seneste, lyder det.

- Jeg var ude og få to øl. Det har jeg vidner, der kan bekræfte. Det faldt ikke i god jord hos holdets ledelse. Jeg har ikke kontrakt med FDJ næste år. Hvis jeg havde haft kontrakt, var jeg ikke blevet smidt ud, siger han.

Eiking forklarer, at han ikke var den eneste, som fik lidt alkohol indenbords. Også holdkammeraten svenske Tobias Ludvigsen var ifølge nordmanden med til at fejre, at de sidste hårde strabadser i Spanien var forbi.

Det var dog kun Eiking, som led exit-skæbnen, Ludvigsen tog del i søndagens paradekørsel ind mod den spanske hovedstad, mens svenskerens kollega altså i stedet endte med en tvunget afkørsel i overført betydning. Beskeden fik han lige før afgang mod startområdet.

- Det var vældig kort tid før start. Vi sad inde i holdbussen og skulle til at tage fra hotellet. Jeg fik at vide,at jeg med det samme skulle forlade bussen, siger Eiking.

Se også: Froome går efter Touren trods manglende Giro-sejr

Se også: Contador: Det kunne ikke slutte smukkere

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen