Rasmussen: Nickis tilståelse ændrer intet

Michael Rasmussen fastholder, at Anti Doping Danmark har forsøgt at dække over Nicki Sørensen, og at dopingrapporten, som udgives tirsdag, har mistet troværdighed

Var det hensigten, at Nicki Sørensens dopingtilståelse over for Anti Doping Danmark (ADD) skulle holdes hemmelig i den rapport om doping i dansk cykelsport, som udgives i dag efter to et halvt års undersøgelse?

Ja, mener Michael Rasmussen, som fastholder sin opfattelse, selv om Nicki Sørensen mandag krøb til korset og på bt.dk valgte at indrømme, at han dopede sig i begyndelsen af sin aktive karriere.

- Det betyder ikke noget som helst for rapporten som helhed, om Nicki Sørensen har tilstået eller ej. Rapporten har lidt et stort tab af troværdighed, idet der eksisterer flere versioner af min udlægning, siger Michael Rasmussen med henvisning til resuméet af hans 38 sider lange forklaring, som er blevet ændret flere gange i de seneste uger.

Resuméet rummede indledningsvis en blåstempling af Rasmussens troværdighed, idet hans omfattende vidneudsagn blev erklæret bekræftet af den fire mand store undersøgelsesgruppe, som har stået i spidsen for danmarkshistoriens største dopingefterforskning.

I resuméet fastslog undersøgelsesgruppen, at Nicki Sørensen havde bekræftet Rasmussens forklaring om doping ved OL i 2004, og det blev tilføjet, at Sørensen havde tilstået doping ved den lejlighed. Siden blev enhver reference til Sørensens tilståelse omhyggeligt redigeret ud, og Rasmussen blev pålagt tavshed om sin viden. Ikke bare indtil rapporten foreligger, men 'både før og efter offentliggørelsen af vores rapport', som det hedder i et skarpt formuleret brev til Rasmussen. Han pålægges altså evig tavshed.

ADD-rapporten vil kun tilbyde læseren et redigeret indblik i cykelsporten, konstaterer idrætsprofessor Verner Møller. (Foto: Polfoto). Cykling Professor om ADD-sagen: Ubegribeligt

Han undrer sig over, hvorfor det skulle være nødvendigt at true ham til tavshed for altid, hvis det var meningen, at Nicki Sørensens tilståelse skulle med i den endelige rapport.

- Jeg fastholder, at det var hensigten at dække over Nicki Sørensen, eftersom jeg har fået tilsendt forskellige versioner af mit vidneudsagn, hvor de seneste fuldstændigt er renset for omtale af Nicki Sørensen, siger Michael Rasmussen.

- Jeg har ikke store forventninger til rapporten, hvis den følger den stil, der er lagt over for mig. Er der fjernet centrale personer og centrale episoder, kan det blive en meget tynd kop te, siger Michael Rasmussen.

Michael Rasmussen betegner Anti Doping Danmarks ageren i sagen som absurd. (Foto: Linda Johansen) Cykling Kyllingen efter trusler: Jeg var i chok

3 kommentarer
Vis kommentarer