Reddet på målstregen: Cult fortsætter som dansk cykel-flagskib

Det tyske firma Stölting træder ind som navnesponsor hos det danske cykelhold, og sikrer dermed en fremtid for det trængte, danske cykelhold

LYSTRUP (Ekstra Bladet): Team Cult har kørt på pumperne det seneste stykke tid. Efter at være rykket op på Pro Kontinental-niveau til denne sæson har det danske mandskab kæmpet med økonomien, efter en lovet med-sponsor ikke dukkede op.

Det var så alarmerende, at teammanager Michael Skelde var tæt på at lukke holdet, og Cult måtte stoppe sæsonen tidligere end ønsket, da økonomien ikke tillod fortsat deltagelse i cykelløb.

Se også: Ensom Chris Anker falder igennem i Colorado

Men i dag kom der gode nyheder til holdet og dansk cykling. Det tyske kontinentalhold Team Stölting går et niveau op, og slår pjalterne sammen med Cult Energy de næste tre sæsoner, så holdet fremover lyder Cult Energy-Stölting Group.

Det er gode nyheder for holdets direktør Michael Skelde, der tidligere på sæsonen måtte se sin partner in crime, konen Christa Skelde, gå ned med stress, fordi arbejdsopgaverne var blevet for omfangsrige.

Nu får han endelig arbejdsro, og det glæder ham, så han endelig kan fokusere på dansk talentudvikling.

Se også: Kyllingen om cykelsnyd: Det sker hele tiden

- Det er meget spændende. Det har været et hårdt år, men nu er fremtiden sikret, så jeg kan fokusere på det, jeg hele tiden har ønsket, nemlig at udvikle unge ryttere. Vi fortsætter som dansk cykelhold, og derfor vil vi målrettet gå efter danske ryttere til holdet.

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvilke ryttere fra det tyske mandskab, der kommer med over, og hvilke ryttere fra nuværende Team Cult der fortsætter under dansk fane.

Men dagens bedste nyhed er, at dansk cykling fortsat har et cykelhold, der kan køre sportens allerstørste cykelløb.

Se også: Cykel-skandale: Derfor tilbød vi penge for Contador-sejr

5 kommentarer
Vis kommentarer