Retfærdighed! Cykelrytter renses for alle anklager

Lotto-Soudal-rytteren Tosh Van der Sande er taget til nåde efter en positiv dopingprøve, idet den internationale cykleunion har opgivet at få ham dømt

28-årige Tosh Van der Sande blev professionel i 2012 og har kørt hele sin karriere på det belgiske storhold, der i dag bærer navnet Lotto-Soudal. Foto: Ritzau Scanpix.
28-årige Tosh Van der Sande blev professionel i 2012 og har kørt hele sin karriere på det belgiske storhold, der i dag bærer navnet Lotto-Soudal. Foto: Ritzau Scanpix.

Allerede, da sagen blev kendt i midten af december, fremstod den som en temmelig tynd kop te, og nu er belgieren Tosh van der Sande renset for mistanke om doping.

Han er med øjeblikkelig virkning taget til nåde af sin arbejdsgiver, det belgiske storhold Lotto-Soudal, som suspenderede ham, da hans positive test fra et seksdagesløb i november kom for en dag.

Stoffet, han testede positiv for, var fra en næsespray ved navn Sofasolone, og den er det tilladt at bruge i konkurrence, hvis blot dopingmyndighederne får det at vide.

Det gjorde de ikke, da Tosh Van der Sande blev testet, og det satte hans karriere på spil og plettede hans omdømme.

- Jeg er lykkelig for, at det er ovre. Tak til alle, der støttede mig, skriver Tosh Van der Sande på Twitter, hvor han videre ærgrer sig over, at han nåede at blive sat i bås med sportens dopingsyndere, før de faktiske forhold blev kendt.

- Jeg skulle bare forklare, hvordan det pågældende stof kunne findes i min urin. Det var en administrativ fejl, skriver Van der Sande.

I en pressemeddelelse skriver Lotto-Soudal, at den internationale cykleunion, UCI, har godtaget Tosh Van der Sandes forklaring, og at rytteren øjeblikkeligt vil blive optaget på holdet igen.

- Retfærdighed for Tosh. Lad os komme i gang med en stor sæson, skriver den sportslige leder af holdet, Marc Sergeant, på Twitter.

Ifølge sportsintegrityinitiative.com blev der i Van der Sandes dopingprøve fundet små mængder prednisolon (kortison). UCI iværksatte en undersøgelse, idet intet på det oplysningsskema, som rytteren afleverede, forklarede tilstedeværelsen af stoffet.

Undersøgelsen afklarede, at Tosh Van der Sande havde anført en forkert næsespray, nemlig Mometasone, som den, han havde benyttet. Denne næsespray indeholder ikke prednisolon.

Tosh Van der Sande afleverede en positiv dopingprøve under seksdagesløbet i Gent i november. Foto: Philippe Lopez/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Officiel udmelding: Dansk stjernes holdkammerat i doping-fælden

Den tidligere Team Sky-læge Richard Freeman har ifølge anklagerne, som han nu skal forsvare sig imod, indkøbt testosteronplastre for at dope en rytter. Foto: Ritzau Scanpix. Cykling Et lager med testosteron: Voldsomme anklager mod udskældt læge

Mattias Skjelmose Jensen (tv.) på startstregen til VM i Bergen i 2017. Han var med på holdet, der hjalp Julius Johansen til verdensmesterskabet. Foto: Tim de Waele/Getty Images Cykling Nu taler dopingdømt dansker: 'Jeg har ikke indtaget stoffer'

1 kommentar
Vis kommentarer