Revolution i Giro d'Italia: Her er det banebrydende tiltag

Det store italienske etapeløb får ikke færre end tre enkeltstarter på i alt rundt regnet 70 kilometer

Dette års vinder af Giro'en, Alberto Contador, har allerede bebudet, at han udelukkende fokuserer på Tour de France i 2016. (Foto: AP)
Dette års vinder af Giro'en, Alberto Contador, har allerede bebudet, at han udelukkende fokuserer på Tour de France i 2016. (Foto: AP)

Cykelryttere, som skal køre næste års Giro d'Italia, er nødt til at bruge noget af vinteren på at træne på deres enkeltstartscykler.

I 2016 vil den tre uger lange italienske rundtur nemlig have tre enkeltstarter på i alt omtrent 70 kilometer.

Det oplyser cykelløbets direktør Mauro Vegni til Cyclingnews i forbindelse med præsentation af ruten til den ene enkeltstart, en 40 kilometer lang etape mellem vinmarker i Chianti.

- Vi vil i alt have tre enkeltstarter. Den første bliver i Holland og vil være omtrent 11 kilometer, siger løbsdirektøren, som tilføjer, at man i 2016 til gengæld ikke vil have en holdtidskørsel.

Det vil være første gang i 10 år, at holdløbet er væk.

- Løbets anden enkeltstart er i Chianti og den bliver spektakulær. Desuden kommer der en bjergenkeltstart på omtrent 20 kilometer, siger løbsdirektøren.

Rodriguez øjner samlet sejr i Vueltaen

Men selv om ruten tilsyneladende kommer til at favorisere temporyttere, lover Mauro Vegni, at der vil være masser af muligheder for bjergrytterne også.

- 2015-udgaven gav en indikation af, hvordan vi ønsker, at Giro d'Italia skal udvikle sig i fremtiden. Vi er mere påpasselige i forhold til transporttider for rytterne, så vi kan hjælpe dem med at restituere.

- Vi har ingen intentioner om at lave løbet ekstremt, siger Vegni videre.

Løbsdirektøren siger i øvrigt, at han ikke forventer, at dette års vinder Alberto Contador møder op for at forvare sin sejr.

- Alberto har sagt, at dette års Giro nok var hans sidste. Alberto Contador er en mand, der holder ord, så det respekterer jeg.

Mauro Vegni regner til gengæld med, at Joaquim Rodriguez, som i øjeblikket fører Vuelta a Espana, er på startstregen, når løbet begynder i Holland 6. maj 2016.

Breschel bryder med Tinkov: Røgslør over fremtiden