Annonce:
Annonce:

Revser storholdets taktik: De missede den gule trøje

Michael Rasmussen forstår ikke, hvorfor Mikel Landa ikke fik lov at køre sin egen chance på dagens etape i Tour de France. Ekstra Bladets Tour-ekspert giver sin Top og Flop fra dagens

Team Sky kostede Team Skys Mikel Landa den gule trøje, mener Michael Rasmussen. Foto: AP
Team Sky kostede Team Skys Mikel Landa den gule trøje, mener Michael Rasmussen. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Farvel til Fuglsang .

Et ærgerligt exit for den danske Astana-rytter, som indtil torsdagens etape lignede en mand, der skulle køre med om de allersjoveste placeringer i Tour de France.

Et styrt onsdag blev dyrt, da torsdagen kostede et kæmpe-tidstab, og fredag var det så helt slut for danskeren. Halvvejs på etapen blev det sidste håb slukket, da danskeren stod af cyklen, satte sig ind i Astana-bilen og forlod dette års Tour de France.

Foran blev der kørt cykelløb for alle pengene, og der var pludselig også spænding om den gule trøje for anden dag i træk. Fabio Aru forsvarede dog sin trøje, men ikke uden sværdslag undervejs.

Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen følte sig godt underholdt hele dagen, men ærgrede sig naturligvis over Fuglsangs Tour-exit.

Annonce:

- Jeg tror, at det i højere grad er psykisk end fysisk, at han har været presset i dag. Der er ingen tvivl om, at to brækkede knogler gør sindssygt ondt, men han har trods alt kunne køre med frontgruppen torsdag de første 180 km af etapen. De 28 minutter, han tabte, var på de sidste 33 kilometer.

Annonce:

Fuglsang led, sled og led lidt mere. Indtil han gav op. Foto: AP
Fuglsang led, sled og led lidt mere. Indtil han gav op. Foto: AP


- Han har sikkert fyldt sig med smertestillende medicin i går, og det kan sagtens gå ud over appetitten, og derfor har han sandsynligvis ikke fået nok at spise undervejs. Det betaler han også for i dag. Når man først er kørt sukkerkold en dag, er det svært at restituere til dagen efter. Medmindre man hedder Floyd Landis …

- På dagens etape fik vi også de bedste 100 kilometer cykelløb i årets Tour. Det var ikke på grund af uheld men på grund af favoritternes angrebsiver. Alberto Contador havde for en gangs skyld fundet lidt af den gamle Contador-form frem, og sammen med Tourens p.t bedste mand Mikel Landa kørte de af sted på etapens hårdeste stigning, Col d’Agnes.

- Det udviklede sig til et decideret forfølgelsesløb mellem Chris Froomes bedste hjælperytter Michal Kwiatkowski, Chris Froome selv og Landa oppe i udbruddet. Det så ikke ud til, at det var aftalt, at Landa skulle køre med i udbruddet. Men derimod så det mere ud til, at det var noget, han gjorde på eget initiativ. Han kunne efter min bedste overbevisning have været i den gule trøje med et minuts forspring til Aru, hvis Sky havde undladt at jagte ham.

Her er Michael Rasmussens Top og Flop fra dagens etape:

Dagens Flop:
Team Skys taktik

- Allerede torsdag viste Landa sig som værende holdets stærkeste mand i bjergene, hvor Froome kom i gevaldige problemer på de sidste 300 meter op til målstregen. Landa mente, at han kunne have vundet etapen torsdag, hvis taktikken havde været anderledes.

- Det er ingen hemmelighed, at Landa forlader Sky ved årets udgang, og det lignede absolut ikke et homogent hold, vi så på dagens etape, siger Kyllingen.

Warren tog sejren. Foto: AP
Warren tog sejren. Foto: AP


Dagens Top:
Warren Barguil

Annonce:

- Efter søndagens nederlag, hvor han tabte på målfoto til Uran, tog han i den grad revanche torsdag. Han levede op til Ekstra Bladets Tour-ekspertpanels forudsigelse og tog etapesejren på den franske nationaldag, Bastilledagen.

- Helt forudsigeligt kørte han med i dagens afgørende udbrud og lukkede på det nærmeste konkurrencen om den prikkede bjergtrøje. Han viser sig som en værdig vinder af den trøje. Det klæder i den grad den prikkede bjergtrøje at vinde store etaper i bjergene.

Nyt Tour-drama: Den gule trøje var rystet på bjergetape

Slut på tortour: Fuglsang ude af årets Tour de France

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: