Riis arbejdede i kulissen: Sådan sikrede han drømmeskiftet

Det belgiske storhold Quick-Step skriver kontrakt med temporytteren Kasper Asgreen, som Bjarne Riis længe har forsøgt at afsætte til World Touren

Arkivfoto: Claus Bonnerup
Arkivfoto: Claus Bonnerup
Følg Cykling

Mens Bjarne Riis fortsat leder efter en sponsor, der vil finansiere hans drøm om et professionelt cykelhold på World Tour-niveau, har han sikret en af sine protegéer, nemlig stortalentet Kasper Asgreen, en kontrakt med det belgiske storhold Quick-Step.

Over en længere periode har han prøvet at få den 23-årige rytter afsat til et World Tour-hold, og da han i februar blev bekendt med, at Quick-Step var på udkig efter forstærkning på grund af flere skader i truppen, ringede Riis til Quick-Step-manager Patrick Lefevere med sin anbefaling.

Han er klar
- Jeg har trukket i de tråde, jeg kan trække i, så allerede sidste år talte jeg med Brian Holm og fortalte ham, at Asgreen var en fyr, de skulle gå efter, siger Riis til Ekstra Bladet.

- Og i februar ringede jeg så til Lefevere for at anbefale Kasper. Han er klar til World Touren, og jeg kan ikke se et bedre hold for ham end Quick-Step.

- Jeg beslutter intet, men hvis jeg frit kunne vælge et hold til Kasper, ville jeg vælge Quick-Step, siger Riis og begrunder det med holdets dokumenterede succes med at videreudvikle unge talenter.

Allerede sidste år havde Asgreen en aftale med et World Tour-hold, men det glippede i sidste øjeblik, og Asgreen stod pludselig uden job. Riis gjorde dog øjeblikkeligt plads til ham på kontinentalholdet Team Virtu Cycling, hvor Asgreen i sæsonens første løb imponerede alle med en sjetteplads i det stærkt besatte Trofeo Laigueglia.

I januar deltog han i Quick-Steps træningslejr i Spanien, og da fik holdet syn for sagn: Den unge rytter er brølstærk. Siden har Asgreen holdt forbindelsen varm.

- Omstændighederne er uheldige med de mange ryttere, der er ramt af skader, men jeg er selvfølgelig lykkelig for, at jeg får chancen, siger Kasper Asgreen til Ekstra Bladet og udtrykker håb om, at de skadede ryttere snart er klar igen.

Udvikler ryttere
- Quick-Step er et hold, som virkelig kan udvikle unge cykelryttere, og det er noget, som enhver ung rytter gerne vil være en del af. Det vil jeg selvfølgelig også gerne.

Asgreen debuterer for holdet i endagsløbet Scheldeprijs 4. april, hvor det efter alt at dømme er italieneren Elia Viviani, som Quick-Step kører for. Flere af sportens store navne stiller op i løbet - heriblandt Marcel Kittel, Tony Martin, Arnaud Démare og Dylan Groenewegen - så fra dag ét vil danskeren opleve, at han er rykket op på et nyt niveau.

- Jeg forventer, at det bliver pissehårdt, men jeg forventer også, at jeg kan gøre en forskel og hjælpe en holdkammerat frem til sejr, siger Kasper Asgreen.

Riis tøver endnu med at spå om Asgreens muligheder i fremtiden. Han er en dygtig enkeltstartsrytter og er umiddelbart en klassikertype, men meget kan ændre sig, siger Riis.

- Nu skal han vænne sig til farten i det professionelle felt - også farten på stigningerne - og så må vi se, hvad han kan udvikle sig til.

- Der er langt fra at at være en god amatør til at blive en god professionel, men han har alle forudsætninger for at drive det langt, siger Bjarne Riis.

Dansk Tour-legendes hukommelse hullet: Hjælp mig til at huske mine dage i gult

Stortalent i drømmeskifte: Riis-rytter skriver kontrakt med storhold

Snydt for stor kontrakt: Riis-rytter i triumf

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+