Annonce:
Annonce:

Riis-comeback lurer: Dette hold er hans store chance

Team Trek Factory spøger som Bjarne Riis’ nye arbejdsgiver, og ifølge en ekspert vil et comeback til sporten på dette hold give god mening for danskeren

Bjarne Riis har endnu ikke bebudet, om han agter at gøre comeback i cykelsporten. (Foto: Jakob Jørgensen)
Bjarne Riis har endnu ikke bebudet, om han agter at gøre comeback i cykelsporten. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Cykling

Hvad bringer fremtiden for Bjarne Riis? Det spørgsmål har blafret i vinden lige siden danskerens brud med Oleg Tinkov i marts, men svaret lader endnu vente på sig.

Sommeren har således ikke gjort omverdenen klogere på Riis’ tanker omkring et eventuelt comeback til cykelsporten, og hovedpersonens tavshed i forhold til sagen har ikke formået at sætte en stopper for den rygtestrøm og de talrige spekulationer, der alle har haft den tidligere cykelboss i centrum.

Senest har der angiveligt været forlydender om en mulig åbning hos Team Trek Factory, hvor danskeren ved en eventuel indtrædelse ville blive genforenet med sin tidligere kollega Kim Andersen.

Og lige præcis den destination synes at være en sandsynlig fremtidig arbejdsplads for Riis, der ikke står i en position, hvor han kan vælge og vrage. Det mener cykelsportseksperten Kim Plesner fra Veloropa.

Annonce:

- Det er ikke ligesom Etixx-Quick Step, Team Sky og nogle af de andre hold, hvor der står legendariske managere som Patrick Lefevre og Dave Brailsford i spidsen. På de mandskaber har Riis i princippet ingen chance for at komme ind, siger Plesner.

- Men Team Trek Factory er et forholdsvist nyt hold, der er en bastard af alt muligt fra tiden med Team Leopard (holdets tidligere navn, red.). Det har skiftet navn mange gange og er så endt der. Og i forhold til de rygter, der ellers har været fremme omkring Riis’ fremtid, ser jeg her en reel mulighed for, at det kan ske, fortæller eksperten.

- Der er nogle steder, hvor Riis af forskellige årsager ikke kan komme ind. Enten har holdene i forvejen en stærk manager, eller også har de nogle holdninger til Bjarne (der forhindrer et samarbejde, red.). Team Trek har ikke disse barrierer, og derfor kan det være en mulighed, siger Plesner.

Touren 2016 tager form: Her er de fedeste rygter

Bjarne Riis har ageret ekspert hos TV2 under Tour de France og Vuelta a España i år. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Bjarne Riis har ageret ekspert hos TV2 under Tour de France og Vuelta a España i år. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Dramatisk afsked
Alt sammen er dog gisninger, og et ekstra element i denne ligning vil naturligvis være Riis’ forhold til Kim Andersen, hvis afsked med Saxo Bank-mandskabet langt fra forløb udramatisk.

Annonce:

Med sig tog Andersen dengang Fabian Cancellara samt brødrene Schleck og plukkede dermed flere af Riis’ største profiler. Alligevel bør udgangen på det daværende samarbejde mellem de to store danske personligheder ikke spænde ben for et nyt fælles fodslag.

- I cykelsporten er der tradition for, at man finder sammen i fornuftsægteskaber. Hvis muligheden byder sig, og der er en fælles interesse, er det set før, at folk lægger fortiden bag sig, siger Plesner.

- Da Kim Andersen var med på Team CSC og Team Saxo Bank, var han ansat under Riis, men en af grundene til, at han forsvandt, var nok, at han følte, han havde et større ansvar for mange ryttere og en stor del af holdet, som han ligeså godt kunne få et andet sted.

- Ender Riis ved Trek, vil situationen blive en anden i og med, at han ville komme ind på et hold, hvor Kim Andersen har været med fra start. Magtbalancen og hierarkiet vil være anderledes end tidligere, da Andersen var ansat af Riis. I dette tilfælde vil de begge blive ansat af en tredjepart, og derfor kan Kim Andersen godt se anderledes på det end tidligere, påpeger Plesner.

Fuglsangs chef risikerer seks års fængsel

Annonce:

Kim Andersen var ansat under Bjarne Riis indtil 2010. Her ses de to under Tour de France samme år. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Kim Andersen var ansat under Bjarne Riis indtil 2010. Her ses de to under Tour de France samme år. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Riis er realist
Heller ikke Thomas Bay, der er ekspert og cykelsportskommentator på Eurosport, mener, at Andersens afsked med Riis i 2010 vil udgøre et problem, hvis parterne ender under samme tag igen. Han er ikke bekendt med rygterne omkring Riis og Team Trek Factory, men kan godt se ræson i et samarbejde på den front.

- Heldigvis er det sådan indenfor cykelsporten, at vi har det med at glemme ting. Hvis der er hold i rygterne, kan jeg ikke se, at der skulle være noget personfnidder eller andre ting, som skulle være i vejen for det, siger Bay.

- Lige da bruddet skete, har det gjort ondt på Riis, men han er jo også realist og ved, at det er sådan, tingene fungerer i cykelsporten. Sådan har det altid været. Men så har der ikke været mere i det, og det er jo ikke sådan, at han og Kim Andersen ikke har kunnet drikke et glas rødvin sammen siden da, lyder det fra Bay.

Selv har Andersen også tidligere nedtonet dramatikken i forhold til sin afsked med Riis og dennes cykelhold. Et farvel som fandt sted i 2010 og dengang efterlod Bjarne Riis med et stærkt decimeret mandskab.

Annonce:

- Jeg føler på ingen måde, at jeg har dolket Bjarne i ryggen. Jeg fortryder intet. Jeg kan ikke se, at jeg kunne have gjort noget anderledes, sagde han i et interview med Ekstra Bladet i 2011.

- Jeg var loyal, indtil jeg fik noget konkret på hånden, og så gik jeg til Bjarne. Jeg var fuldt ud bevidst om, at jeg selvfølgelig ikke kunne fortsætte på hans hold. Det var vi enige om. Vi gik fra hinanden i god ånd og fælles forståelse, lød det dengang.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra både Bjarne Riis og Kim Andersen, men det har ikke været muligt at træffe de to.

Riis forgyldt: Har scoret millioner på Tinkov

Sådan så det ud, da Bjarne Riis sidst var en aktiv del af Tour de France-karavanen. Her hjælper han Alberto Contador ind i bilen, efter spanierens styrt i 2014. (Foto: AP)
Sådan så det ud, da Bjarne Riis sidst var en aktiv del af Tour de France-karavanen. Her hjælper han Alberto Contador ind i bilen, efter spanierens styrt i 2014. (Foto: AP)
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: