Riis er væk - og så fik stjernen smæk

Peter Sagan sad i en kongeposition med fire kilometer til mål, men gik totalt kold

Sagan sad, hvor han skulle, men gik tilsynelade tom på grund af mangel på mad undervejs i løbet (Arkivfoto: AP)
Sagan sad, hvor han skulle, men gik tilsynelade tom på grund af mangel på mad undervejs i løbet (Arkivfoto: AP)

Der har været stor ballade omkring Tinkoff-Saxo-holdet de seneste dage med suspenderingen af Bjarne Riis, men fredag skulle holdets stjerne Peter Sagan forsøge at genvinde den belgiske semiklassiker E3 Harelbeke, hvor han sejrede i 2014.

Den slovakiske mester var med, da tingene skulle afgøres, men han havde ikke benene til slut. I stedet snuppede englænderen Geraint Thomas sejren efter et perfekt timet angreb.

Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Zdenek Stybar (Quick Step) og Geraint Thomas (Sky) kom væk fra den store favoritgruppe, da ramte den udfordrende brostenspassage på Oude Kwaremont, og de fik stille og roligt opbygget et forspring, som nåede op over 40 sekunder.

Se også: Strid magtkamp: Tinkov provokerer Riis

Den sidste lille stigning med godt 20 kilometer igen fik hurtigt barberet forspringet ned til 20 sekunder, og forfølgerne lugtede blod.

Men et styrt med omkring 16 kilometer igen i forfølgergruppen betød, at Sagan og co. slap endegyldigt væk. De tre udbrydere fik ny luft og et forspring på næsten et minut, da de kørte ind på de sidste 10 kilometer.

Dermed skulle afgørelsen falde mellem dem, og der viste Geraint Thomas sig stærkest. Med fire kilometer igen sagde han farvel til Sagan og Stybar, der slet ikke kunne følge med.

Thomas kørte alene over stregen omkring 15 sekunder foran Stybar, mens Sagan gik totalt kold og blev opslugt af forfølgerne. Totalt tapper for kræfter trillede han i mål langt udenfor top ti. I hans fravær var det op til Matti Breschel at få noget ud af en elendig afslutning på fredagen, og han spurtede sig spurtede sig ind på sjettepladsen i forfølgergruppen.

Se også: Kæmpe-bet: Storfavoritten misser klassikerne

Den tidligere tredobbelte vinder af løbet Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) styrtede tidligt på etapen og måtte udgå.

Holdet bekræfter, at han har pådraget sig brud på to ryghvirvler, og dermed er han ude af de kommende forårsklassikere, hvor han ellers var blandt favoritterne.

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere