Riis fanget til middag med vennerne: Har ikke noget at bidrage med

Bjarne Riis ønskede ikke at forholde sig til bruddet med Oleg Tinkov, da Ekstra Bladet mødte danskeren under en middag med gamle venner i København

Bjarne Riis lagde torsdag vejen forbi Café Victor i det indre København sammen med flere gode venner. (Foto: Jakob Jørgensen)
Bjarne Riis lagde torsdag vejen forbi Café Victor i det indre København sammen med flere gode venner. (Foto: Jakob Jørgensen)

Selv om det snart er tre uger siden, at bruddet blev en realitet, er der fortsat flere uklarheder, der mangler belysning i kølvandet på Bjarne Riis' afsked med Tinkoff-Saxo.

Danskeren blev på spektakulær vis fortid på holdet 29. marts som kulmination på en kort og turbulent periode, hvor Riis kort forinden var blevet suspenderet af mandskabets russiske ejer Oleg Tinkov.

Bølgerne gik højt dengang, og selv om de to parter gik hver til sit i det, der - både i holdets pressemeddelelse og Riis’ egen erklæring - forgik i fred og fordragelighed, har stormen endnu ikke lagt sig.

Mange spørgsmål trænger sig fortsat på, men hvor Oleg Tinkov efter bruddet har kommenteret både årsag og konsekvenserne heraf adskillige gange via interviews og udmeldinger på de sociale medier, har Bjarne Riis trukket sig helt tilbage. Manegen er forladt, og der er lukket og slukket.

Se også: Tinkov saver Riis: Han lavede ingenting

I sin egen meddelelse til offentligheden bebudede Riis, at han ville bruge det første stykke tid efter sit farvel til at finde ud af, hvad han ville vie sit liv til fremover, mens han samtidig søgte ro og fred med familie og venner.

Torsdag var han så samlet med en større gruppe af sidstnævnte, tællende blandt andre de tidligere holdkammerater Brian Holm og Jesper Skibby, da den forhenværende frontfigur hos Tinkoff-Saxo spiste frokost på Café Victor i det indre København.

Den tidligere Tinkoff-Saxo-sportsdirektør Dan Frost tager Bjarne Riis i forsvar. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 1. apr. 2015 - kl. 11:21 Svarer igen på Riis-angreb: Her tager Tinkov fejl
Her var stemningen god, og med Bjarne Riis for bordenden gik snakken lystigt ved det aflange bord på det populære spisested. Knap så åbenhjertig fremstod den tidligere manager dog, da Ekstra Bladet efterfølgende fangede ham på gaden udenfor.

- Hvordan har du det med, at Oleg Tinkov siger, at han fyrede dig, fordi han mente, at du ikke lavede noget?

- Som jeg har udtrykt mig, så har jeg ikke noget at kommentere. Jeg har ikke noget at bidrage med lige nu, siger Bjarne Riis.

- Så du bruger stadig tiden på at finde ud af, hvad du vil?

- Ja.

Herefter bevægede Bjarne Riis og vennerne sig væk fra stedet og videre ned af gaden til fods. Middagen var forbi, og selv om efterspillet med Oleg Tinkov, qua aftale om kompensation, skulle være det samme, mangler flere svar endnu at se dagens lys.

47 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere