Riis forgyldt: Har scoret millioner på Tinkov

Bjarne Riis har tjent mange millioner, efter han solgte sit cykelhold til Oleg Tinkov i december 2013

Helt rigtigt, Oleg. Bjarne Riis har scoret et - stort- tocifret millionbeløb på sit salg af cykelholdet (Foto: Claus Bonnerup)
Helt rigtigt, Oleg. Bjarne Riis har scoret et - stort- tocifret millionbeløb på sit salg af cykelholdet (Foto: Claus Bonnerup)

I går aftes blev det helt officielt.

Bjarne Riis er fortid på det cykelhold, han om nogen har været med til at bygge op til den status, det har i dag.

Et brud mellem den danske ørn og holdets nye ejer, den flamboyante russer Oleg Tinkov, der skete efter 'gensidig' aftale.

Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, opfordrer Riis til at stå frem og fortælle sin historie om fyringen. (Foto: Claus Bonnerup) Allan Olsen Når du har talt pengene Riis, så fortæl alt

Det er givetvis rigtig nok, omend der i virkeligheden er mere tale om en fyring. For Tinkov har sandsynligvis været utilfreds med sin danske teammanagers arbejde i denne sæson, hvor holdet med de enorme ambitioner fortsat kun står noteret for to sejre.

Det har på ingen måde været tilfredsstillende, og de to hovedpersoners meget forskellige filosofier og adfærd umuliggjorde et fortsat samarbejde.

Ekstra Bladets cykelsportskommentator Michael Rasmussen var i hvert fald overhovedet ikke overrasket over bruddet.

(Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis er færdig på Tinkoff-Saxo

- Nej, det er jeg ikke. Det er to store egoer, der er ramlet sammen og to forskellige filosofier.

- Der er sikkert mange forskellige ting, der skiller dem ad - og kun pengene, der har samlet dem, forklarer Michael Rasmussen.

Selvom samarbejdet mellem Riis og Tinkov stoppper meget pludseligt, så har det på alle måder ikke været nogen dårlig forretning for Bjarne Riis, at han lod russeren overtage cykelholdet i 2013. Riis har nemlig scoret kassen på sit 'russer-salg'.

Bjarne Riis har altid haft mange danske ryttere på sit hold. Som her Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv. Men det kan være en saga blot, nu da Riis er hældt ud af Tinkoff-Saxo. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Kyllingen: Farvel til det 'danske' hold

Bjarne Riis kan efter al sandsynlighed tage mere end halvanden årsløn med sig efter fyringen på Tinkoff-Saxo. Det betyder, at Riis er blevet forgyldt af Oleg Tinkov med mere end 70 millioner kroner, siden Tinkov købte holdet i december 2013.

Se regnestykket i faktaboksen nedenfor

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra Bjarne Riis og fra Tinkov-lejren.

75 kommentarer
Vis kommentarer