Riis' gamle stjerne tilbage hos Tinkoff

Ivan Basso skal være 'teknisk koordinator' hos Team Tinkoff

Ivan Basso skal stadig ud og cykle med rytterne, selvom den aktive karriere er slut. (Foto: AP)
Ivan Basso skal stadig ud og cykle med rytterne, selvom den aktive karriere er slut. (Foto: AP)

Selvom Bjarne Riis' gamle yndlings-italiener, Ivan Basso, for nylig meddelte, at han satte cyklen i garage efter en lang - og ofte glorværdig - karriere på landevejen, så har han ikke helt vendt den tohjulede verden ryggen.

Således har russiske Oleg Tinkov lokker Basso tilbage i Tinkoff-folden, hvor han som 'teknisk koordinator' skal være bindeled mellem rytterne og holdets tekniske stab.

Se også: Cykelrytter kørt ihjel under løb

Og rytterne kan godt glæde sig, for Basso lover at arbejde under sloganet 'en glad rytter er en hurtig rytter'.

- Jeg er ekstremt glad, og jeg takker holdets ejer Oleg Tinkov, holdets ledelse og sportsdirektørerne for deres varme velkomst i forbindelse med den nye rolle, jeg har på teamet, siger han i en officiel pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er en meget vigtig mulighed for at indlede et nyt kapitel i min karriere. Jeg skal være bindeleddet mellem rytterne og sportsdirektørerne. Jeg vil køre med dem, jeg vil teste det nye materiel og ruterne. Jeg vil gøre alt, der er nødvendigt for at hjælpe holdet, siger Ivan Basso.

Se også: Bedyrer sin uskyld: Froome vil offentliggøre testdata

Holdets øverste sportsdirektør, Steven de Jongh, glæder sig til at arbejde sammen med Basso.

- Det er en fornøjelse at kunne byde Ivan velkommen i hans nye rolle på holdet. Han er en integreret del af truppen og en stor holdkammerat og ven. Derfor har det overgangen været let de seneste måneder. Ivan har netop afsluttet en lang og flot karriere, så han er naturligvis helt bekendt med livet som professionel cykelrytter, siger de Jongh.

 Se også: Froome snydt af tysk sprint-kanon i Japan

5 kommentarer
Vis kommentarer