Riis henter sin gamle verdensstjerne til Danmark

Det schweiziske tempofænomen Fabian Cancellara er trækplaster ved to store motionsløb i sensommeren i Aarhus og København

Fabian Cancellara kørte i alt i 29 dage i den gule førertrøje i Tour de France. Foto: AP Photo/Laurent Rebours.
Fabian Cancellara kørte i alt i 29 dage i den gule førertrøje i Tour de France. Foto: AP Photo/Laurent Rebours.

Endnu et år efter sit karrierestop er schweizeren Fabian Cancellara i absolut topform, og vil danske motionister måle sig med en af de største motorer i professionel cykelsport i de seneste mange år, er chancen der i august og september i år.

Da bliver Cancellara trækplaster ved to store motionsløb i Aarhus og København. Bjarne Riis, som i sin tid hyrede Cancellara og så ham stråle som klassikerkonge og tempospecialist, har hentet ham til Danmark som rettighedshaver til løbsformatet ’Chased by Cancellara’ – ’jagtet af Cancellara’.

Det går ud på, at Cancellara er den sidste af de deltagende, der bliver sendt af sted, hvorefter han skal forsøge at indhente og overhale hele feltet.

’Chasing Cancellara’ kalder schweizeren sit overordnede løbskoncept, hvor han dels stiller op i almindelige motionsløb og dels kører mod mindre hold, i bjerge og altså også jagter amatører for en god dagløn.

- ’Chasing Cancellara’ er en anderledes event, som giver en unik mulighed for at udfordre mig på cyklen. Det er et stort og seriøst koncept, men fokus skal hele tiden være på, at vi skal have det sjovt sammen, siger Cancellara i en pressemeddelelse fra Bjarne Riis’ Virtu Cycling Group, som ejer de danske rettigheder.

- Cykling har for mig altid repræsenteret et stærkt fællesskab. Samtidig er det også klart, at det er noget særligt for mig at rulle projektet ud i Danmark, da jeg i mange år af min karriere kørte for et dansk hold og Bjarne Riis, siger Cancellara.

Han kom til Riis’ Team CSC i 2006 og vandt i samme sæson forårsklassikeren Paris-Roubaix. Siden vandt han i Riis’ tjeneste også Milano-Sanremo og Flandern Rundt. I sin imponerende karriere opnåede han i alt syv sejre i cykelsportens monumenter, og han kørte 29 dage i den gule førertrøje i Tour de France.

Hans sidste store sejr kom i hans sidste løb som professionel, nemlig enkeltstarten ved de olympiske lege i Rio de Janeiro.

Se også: Kæmpe hyldest til Riis: Den bedste i karrieren

Se også: Eks-rytter anklager: Cancellara brugte motor

Se også: Klassikerstjerne: 'Det er umuligt at skjule det'

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen