Riis' hold ramt af rytterflugt: Her er rytterne, der skal tage over

Rytterflugt stopper ikke Bjarne Riis, som i næste uge præsenterer både trup og hovedsponsor for næste sæson

Mens en stribe højt kvalificerede ryttere har sagt farvel til Bjarne Riis, idet han ikke har formået at hive sit hold op på professionelt niveau i næste sæson, har den danske teamejer ufortrødent arbejdet på at sammensætte en ny trup.

Det er lykkedes ham, og samtidig har han sikret sig sponsorpenge til at drive sit kontinentalhold i endnu en sæson. Dermed gør han alle spekulationer om total nedsmeltning af holdet til skamme.

Resultatet af hans indsats præsenteres i næste uge for offentligheden, men allerede nu kan Ekstra Bladet løfte en del af sløret.

Ifølge kilder tæt på holdet kommer det også i næste sæson til at hedde Team Waoo, idet internetudbyderen Waoo forlænger sit sponsorat. Ti ryttere er hyret til næste sæson, hvoraf Rasmus Guldhammer er den vigtigste genganger fra tidligere sæsoner.

Fra Riwal-holdet kommer bundrutinerede Martin Mortensen, erfarer Ekstra Bladet, mens Michael Carbel, som i år har kørt professionelt på det franske Fortuneo-mandskab, vender hjem til Riis for at få gang i karrieren igen.

Andreas Hyldgaard Jeppesen, Johan Langballe og Jesper Schultz fortsætter på holdet, mens det ifølge Ekstra Bladets oplysninger endnu er uklart, om det også gælder nordmanden Audun Brekke Fløtten.

Den tidligere World Tour-rytter Martin Mortensen, som i denne uge fyldte 34 år, kommer i 2019 for første gang i sin lange karriere til at køre for Bjarne Riis. (Foto: Ernst Van Norde).
Den tidligere World Tour-rytter Martin Mortensen, som i denne uge fyldte 34 år, kommer i 2019 for første gang i sin lange karriere til at køre for Bjarne Riis. (Foto: Ernst Van Norde).
 

Sportsdirektør på holdet bliver Daniel Foder. Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at sætte navn på de sidste tre-fire ryttere, der næste år kører på Team Waoo. Derimod står det klart, at den tidligere World Tour-rytter Sebastian Lander, som forlader Riwal-holdet, ikke indgår i Riis' planer for 2019.

Ud over kontinentalholdet driver Riis og Virtu Cycling Group et kvindehold på World Tour-niveau. Dette hold er ifølge Ekstra Bladet oplysninger ikke omfattet af sponsoraftalen med Team Waoo.

Gennem de seneste måneder har rytter efter rytter sagt farvel til Riis, idet de har fået professionelle kontrakter. Det gælder Alexander Kamp og Torkil Veyhe (til Riwal), Jakob Egholm (til Hagens Bergman Axeon), Mikkel Honoré (til Quick-Step) og Asbjørn Kragh Andersen (til Sunweb).

Mathias Krigbaum og Niklas Larsen er søgt til nordjyske Coloquick, mens Kasper Asgreen tidligere på året skiftede til World Tour-holdet Quick-Step.

Den nyudnævnte teammanager på Team Waoo, Christian Poulsen, vil ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger om ryttere og sponsor. Han lader dog forstå, at holdet i næste uge vil offentliggøre nyt om holdet.

Se også: Riis reagerer på grusomt farvel: - Det er hjerteskærende

Se også: Superstjernen i voldsom kritik af Riis' træning: Det er uretfærdigt

Se også: Efter jubel-år: Dansk sportsstjerne gift med kæresten

John Lammers har stor andel i Esbjergs nuværende succes. Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix Sport og Spil 11 grunde til gigantisk succes: Sådan har Esbjerg stormet Superligaen

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere