Riis-makker: Tinkov til fare for danske ryttere

Bjarne Riis' tidligere sportsdirektør Dan Frost mener, at suspensionen af Riis kan få konsekvenser for holdets danske ryttere, som holdejer Oleg Tinkov allerede har set sig sur på

Oleg Tinkovs suspension af Bjarne Riis kan få store kosekvenser for holdets danske ryttere, mener tidligere sportsdirektør Dan Frost (Foto: Claus Bonnerup)
Oleg Tinkovs suspension af Bjarne Riis kan få store kosekvenser for holdets danske ryttere, mener tidligere sportsdirektør Dan Frost (Foto: Claus Bonnerup)

Med nyheden om Oleg Tinkovs suspension af Bjarne Riis fra cykelholdet Tinkoff-Saxo, kan holdets danske ryttere meget vel komme til at sidde noget uroligt i sadlen fremover.

Se også: Riis suspenderet fra Tinkoff-Saxo

Det mener tidligere sportsdirektør i Riis Cycling og Team CSC, Dan Frost.

- Tinkov har jo allerede svinet nogle af rytterne til. Om han på et eller andet tidspunkt bliver så sur på nogen blandt rytterne, at han begynder at fyre dem, kan vi jo kun gætte om. Men det er der en overhængende risiko for, tror jeg, siger Frost til Ekstra Bladet.

- Med Oleg Tinkov kan man sgu aldrig vide, hvad der foregår. Han er jo ligeglad med det personlige. For ham er det bare et spørgsmål om at promovere sig selv.

Se også: Vodkaklovnens vanvittige vådeskud

Dan Frost mener langt fra, at Oleg Tinkov har de nødvendige evner indenfor mandskabspleje til at håndtere holdets ryttere optimalt. Noget der senest er gået ud over Matti Breschel.

- Det er jo klart, at som rytter er det ikke motiverende at få en skideballe, hverken på Twitter eller offentligt til en middag, hvor man sidder efter et løb. Det er jo ikke befordrende for, at man kører stærkere næste gang. Man kan jo selvfølgelig blive så indebrændt, så det kan ske, men generelt, så handler det om, at Oleg er frustreret og viser sin vrede over, at hans dyrt indkøbte hold ikke viser de resultater, han synes, de skal, siger Frost.

Han mener samtidig, at holdets ryttere og Bjarne Riis fortjener 'længere snor' fra den russiske holdejers side.

Se også: Tinkov sviner Breschel efter Milano-Sanremo

- Vi har jo altså før set, at selv om resultaterne ikke kommer lige med det samme, så sker det henad sæsonen. Og holdet har da været synlige i stort set alle de løb, de har kørt. Så jeg synes ikke, der er sportsligt belæg for suspensionen, hvis den holder, konkluderer Dan Frost.

 

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere