Riis' mirakelmager 'fik den smukkeste død'

Behandleren Ole Kåre Føli, der blev kendt som mirakelmager hos Bjarne Riis og Team CSC, er død

Ole Kåre Føli vsar en skattet hjælper for Bjarne Riis. Foto: Niels Meilvang
Ole Kåre Føli vsar en skattet hjælper for Bjarne Riis. Foto: Niels Meilvang

En af de mest markante personligheder omkring Bjarne Riis' cykeleventyr, behandleren og healeren Ole Kåre Føli, er død.

Det skriver uddannelses-klinikken Body-sds på Facebook.

- Vi vil gerne dele med jer at Ole Kåre Føli (The Magic man) Founder af Body SDS er afgået ved døden på denne smukke dag mellem kl 15.40-15.45. d 8-4 2018. Ole har været meget tapper og stærk under hele processen. Han havde familien omkring sig hele tiden. Ole's datter og søn stod ved hans side da døden indtraf, Bengt beskriver det sådan "først stoppede åndedrættet, et lille suk og derefter gik hjertet langsomt i stå".  Familien er enige om at Ole Kåre Føli fik den smukkeste død, lyder det blandt andet i Facebook-opslaget.

Ole Kåre Føli blev kendt i den brede befolkning som en væsentlig del af det stærke og farverige persongalleri, der udgjorde det professionelle danske cykelhold Team CSC i slutningen af 1990'erne og begyndelsen af 00'erne.

Her nyder Jakob Piil godt af de magiske hænder. Foto: Ole Steen.
Her nyder Jakob Piil godt af de magiske hænder. Foto: Ole Steen.
 

Der var naturligvis først og fremmest naturligvis holdejer og hovedperson Bjarne Riis og stjerneryttere fra ind- og udland som Jakob Piil, Nicki Sørensen, Tyler Hamilton, Fränk Schleck og Laurent Jalabert.

Men så var der også Ole Kåre Føli.

Behandleren med de magiske hænder, der blev hentet ind af Bjarne Riis for første gang til Tour de France i 1998, og siden blev kendt i den brede befolkning som manden, der kunne gøre stjernerne klar til at gennemføre strabadserne, når ingen andre kunne.

Her er Piil på briksen før et titelforsvar af DM-titlen. Foto: Ole Steen.
Her er Piil på briksen før et titelforsvar af DM-titlen. Foto: Ole Steen.
 

Navne som Jalabert og Tyler Hamilton nødt godt af hans evner. Ikke mindst Hamilton, der næppe var blevet etapevinder og nummer fire i det samlede klassement i Tour de France i 2003 efter at have brækket kravebenet på første etape uden Ole Kåre Følis behandlinger.

Han spillede også en fremtrædende rolle i Tómas Gislason film om CSC-holdet 'Overcoming', der kom i 2005, året inden han stoppede hos Riis.

Blandt de mange der stiftede bekendtskab med ham i årene med cykelholdet, var DR-dokumentaristen Niels-Christian Jung.

- R.I.P Ole Kåre Føli. Et menneske, som jeg har haft stor glæde med og skønne stjernestunder med sov pludselig stille ind i dag klokken 15.40 på denne smukke forårsdag. I mit univers blev han naturligvis mest kendt som mirakelmanden på Bjarne Riis cykelhold. Manden med den venlige stemme, dybe åndedræt og magiske hænder. Som næsten altid kunne få de hårdtramte ryttere på cyklen igen. Jeg lavede talrige reportager med Ole. Altid imødekommende. Indlevende i de mange samtaler vi også havde. Altid nærværende om livet. Og tanker om livet, som altid gjorde indtryk. Tak for alt. Rejs med fred, skriver Jung på Facebook.

Men Ole Kåre Føli var andet og mere end Riis' mirakelmager.

I en lang karriere nåede han at behandle mere end 15.000 klienter. Både cykelryttere, balletdansere fra både Danmark og New York City Ballet, musikere, kunstnere og 'helt almindelige mennesker', ligesom han både har behandlet Anja Andersen og været involveret i håndbold-ikonets store projekt i Slagelse i sin tid.

Behandleren nåede også at udgive to bøger, 'Mit indre rum - samtaler med kroppen' og 'Børns indre rum'.

Ole Kåre Føli blev 73 år. Han efterlader en kæreste, en ekskone, to børn og ni børnebørn.

Ifølge Anja Andersen var det Ole Kåre Følis behandlinger, der reddede hendes karriere som håndboldtræner. Foto: Lars Poulsen
Ifølge Anja Andersen var det Ole Kåre Følis behandlinger, der reddede hendes karriere som håndboldtræner. Foto: Lars Poulsen
 

Den belgiske cykelrytter Michael Goolaerts blev fundet liggende i vejkanten under det 257 kilometer lange løb. Han var bevidstløs og trak ikke vejret. Foto: AFP PHOTO / Belga / DAVID STOCKMAN Cykling Cykelrytter død efter Paris-Roubaix

Peter Sagan vandt den franske klassiker for første gang i karrieren. Foto: Ritzau/Scanpix Cykling Stjernerytter vinder Paris-Roubaix for første gang

2018-versionen af Paris-Roubaix har været ekstremt dramatisk. Foto: AP Cykling Uhyggeligt drama! Styrtet rytter fik hjertestop

0 kommentarer
Vis kommentarer