Annonce:
Annonce:

Riis og Seier vil forandre cykelsporten

Nyt Riis-Seier-projekt skal sikre ny og innovativ finansiering af cykling, som i dag 100 procent er afhængig af sponsorer

I samarbejde med rigmanden Lars Seier Christensen lancerer Riis torsdag et nyt projekt, som skal sikre cykelsporten et stærkere, økonomisk fundament end i dag. (Foto: Polfoto).
I samarbejde med rigmanden Lars Seier Christensen lancerer Riis torsdag et nyt projekt, som skal sikre cykelsporten et stærkere, økonomisk fundament end i dag. (Foto: Polfoto).
Annonce:
Følg Cykling

Med ambition om at skabe en bæredygtig model for finansiering af et professionelt cykelhold lancerer makkerparret Bjarne Riis og Lars Seier Christensen torsdag deres nye fælles projekt.

'The Riis-Seier Project' hedder foretagendet, som ifølge invitationen til pressemødet torsdag 'burde have interesse for både erhvervs- og sportsredaktionen'. Muligvis er der et cykelhold knyttet til projektet nu eller senere, men man forstår, at der ikke er tale om lancering af et professionelt cykelhold i traditionel forstand.

– Det er et bredere projekt, som har til formål at skabe et stærkere, økonomisk fundament end det, man normalt forbinder med et cykelhold, skriver Lars Seier Christensen på seiercapital.com.

Annonce:

Professionelle cykelhold er i dag 100 procent finansieret af sponsorer, som oftest medvirker kortsigtet. I de sidste år som sponsor for Bjarne Riis’ cykelhold forpligtede Saxo Bank sig for eksempel kun for ét år ad gangen.

Seier Christensen går ikke i detaljer med det nye projekt, men man må antage, at det handler om at sikre cykelholdene anden indtægt end sponsorater.

Det kunne eksempelvis ske gennem et netværk af erhvervsfolk, som i fællesskab finansierer og måske endog ejer et hold mod til gengæld at opnå fordele for sig selv og deres medarbejdere i form af skræddersyede sports- og træningsoplevelser.

– En af de svære ting ved at være involveret i et sportshold er tendensen til, at al indkomst ender som løn til spillerne (eller rytterne). En sponsor ønsker at se sine penge gå til et forstærket hold frem for at fylde op på holdejerens bundlinje, skriver Lars Seier Christensen på seiercapital.com.

Efter rygtestormen: 'The Riis & Seier Project' indkalder til pressemøde

Annonce:

– Dette er et evigt problem i sport, og det må der gøres noget ved. Jeg tror, at The Riis-Seier Project tager hånd om dette problem på en ny og innovativ måde, og det er det, vi vil præsentere på torsdag, lyder det fra Seier Christensen.

I weekenden blev Bjarne Riis rygtet til Bahrain som manager på et nyt storhold, som den stenrige prins Nasser Bin Hamad al-Khalifa vil etablere.

Det projekt kan udmærket blive til virkelighed med Riis ved roret, men det har næppe noget med ’The Riis-Seier Project’ at gøre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: