Riis om Contador: Frustrerende, at Touren er glippet

Bjarne Riis er overbevist om, at han stadig har verdens bedste etapeløbsrytter i Alberto Contador, og han vil derfor ikke måle succes i Tour-sejre alene

Bjarne Riis kunne med god grund føle sig sikker på, at hans hold ville vinde Tour de France igen, da han i 2010 skrev kontrakt med Alberto Contador, men den spanske stjerne har endnu ikke opfyldt drømmen. (Foto: Claus Bonnerup).
Bjarne Riis kunne med god grund føle sig sikker på, at hans hold ville vinde Tour de France igen, da han i 2010 skrev kontrakt med Alberto Contador, men den spanske stjerne har endnu ikke opfyldt drømmen. (Foto: Claus Bonnerup).

Formentlig i omegnen af 100 millioner kroner har Alberto Contador tjent i de år, han har kørt for Bjarne Riis og Oleg Tinkov. Til gengæld har han ikke vundet det løb, som Riis og Tinkov brænder mest for at vinde: Tour de France.

Trioen har endnu to chancer for at føre drømmen ud i livet. Contador har forlænget sin kontrakt med Tinkov til og med 2016 og har ladet forstå, at karrieren derpå er slut. Der er ingen tid at spilde, men Riis føler sig overbevist om, at Contador er i stand til at vinde verdens største cykelløb igen.

Se også: Tinkov ærgrer sig: Bliver surt at miste Contador

- Det er selvfølgelig frustrerende, når man ved, hvor god han er, at han så ikke vinder. Men sådan er cykelsporten, siger Riis.

- Alberto har sat sig høje mål. I år er det Giro d'Italia og Tour de France. Der er ingen tvivl om, at han gerne snart vil vinde Touren igen.

- Og det vil jeg også, siger Bjarne Riis.

Han agter ikke at måle Contadors succes som holdkaptajn i Tour-sejre alene. Derfor vil han ikke se det som en fiasko, hvis verdens i hans øjne bedste etapeløbsrytter aldrig igen vinder Tour de France.

- Hvis han ikke vinder Tour de France, så er det, fordi der er en god grund til, at han ikke vinder Tour de France, siger Bjarne Riis.

Se også: Tinkov jubler: Stjernen forlænger

- Det er cykling, det her, og det er mennesker, vi har med at gøre. Det går ikke altid, som man gerne vil have det til at gå. Alberto har intet at bevise.

- Vi anser ham stadig for at være den bedste etapeløbsrytter i verden. Det gør vi absolut. Vi tror på ham, siger Bjarne Riis.

Alberto Contador har vundet Tour de France to gange, nemlig i 2007 og 2009. Hans sejr i 2010 blev annulleret, da han blev fundet positiv for det muskelopbyggende og fedtforbrændende Clenbuterol. Contador fik af samme grund annulleret sin sejr i Giro d'Italia i 2011. Det italienske etapeløb har han således kun vundet én gang, nemlig i 2008, mens han tre gange har vundet Vuelta a España. Det var i 2008, 2012 og 2014.

Se også: Riis om Contador: Han var den værste

Den spanske stjernerytter gjorde tirsdag ingen god figur på prologen i etapeløbet Tirreno-Adriatico, hvor han for første gang i år tørner sammen med Tour-rivalerne Nairo Quintana (Movistar) og Vincenzo Nibali (Astana).

På onsdagens første etape kom Contador til mål med hovedfeltet og er i den samlede stilling nummer 61, 19 sekunder efter Adriano Malori (Movistar) i førertrøjen. Quintana er 21 sekunder efter Malori, mens Nibali er 11 sekunder efter.

30 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere