Riis om doping-rapport: Her er de galt på den

Tinkoff-Saxo-manager Bjarne Riis blev ikke belastet af stor international dopingrapport, som udkom mandag, men ærgrer sig over et specifikt punkt i redegørelsen

Bjarne Riis var glad for byde ind med input til Circ-rapporten. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Bjarne Riis var glad for byde ind med input til Circ-rapporten. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Mens Bjarne Riis fortsat venter på resultatet af Anti Doping Danmarks (ADD) rapport om doping i dansk cykling, så kunne teammanageren hos Tinkoff-Saxo mandag konstatere, at han i en stor international dopingrapport ikke blev belastet.

- Jeg var meget glad for at tale med dem for at være ærlig. Det var meget konstruktivt, siger Riis til cyclingnews.com om at blive interviewet i den såkaldte Circ-rapport under den internationale cykelunion.

Circ (Cycling Independent Reform Commission) blev nedsat i januar 2014. Den konstituerede direktør i Anti Doping Danmark, Christina Friis Johansen, kan endnu ikke sige, hvornår den danske undersøgelse er klar til offentliggørelse. Den har været i gang siden 2013.

Se også: 'Bjarne Riis er en af vinderne'

Christina Friis Johansen er også blevet interviewet til Circ-rapporten, men hverken hun eller Riis vil sige, hvad de har fortalt i den forbindelse.

I 2007 indrømmede Riis selv at have dopet sig som aktiv. Desuden har nogle af hans tidligere ryttere udtalt, at Riis hjalp dem med doping, og det undersøges netop nu af ADD. Riis understreger, at han er glad for måden, han blev behandlet på i Circ-undersøgelsen.

- Det blev ordnet på en god måde. Det var ikke et personligt angreb. Jeg kunne lide deres attitude. Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været doping i cykelsporten.

- Jeg tror, at det vigtigste er, hvordan vi ser på tingene nu og i fremtiden. Hvad jeg kan lide ved rapporten er, at der er anbefalinger for fremtiden, siger Riis.

Den danske manager er dog kritisk over for, at en rytter til Circ-rapporten har udtalt, at 90 procent af de nuværende ryttere er dopede.

- Jeg tror ikke, det er et rigtigt tal og realistisk at sige sådan, lyder det fra Riis.

Se også: De 15 vigtigste ting, du skal vide om doping-rapporten

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere