Riis om Oleg-balladen: Her gik det galt

Bjarne Riis blev spurgt om hans uenighed med Oleg Tinkov, der førte til stoppet på cykelholdet

Et fornuftsægteskab mellem Tinkov og Riis blev indgået i 2012. Men forholdet kom aldrig på skinner (Foto: Claus Bonnerup)
Et fornuftsægteskab mellem Tinkov og Riis blev indgået i 2012. Men forholdet kom aldrig på skinner (Foto: Claus Bonnerup)

Vi ved endnu ikke præcis, hvad der gik galt i forholdet mellem Oleg Tinkov og Bjarne Riis.

Men det blev klart for alle, at det ikke fungerede mellem de to store egoer, da Tirreno-Adriatico blev afviklet i foråret, hvor det slog gnister mellem de to hovedpersoner.

Holdejer Tinkov suspenderede den forhenværende holdejer Bjarne Riis, og sidenhen stoppede arbejdet mellem de to helt.

Oleg Tinkov langer ud efter Bjarne Riis. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Tinkov saver Riis: Han lavede ingenting

Så fulgte spekulationerne. Tinkov bralrede en smule løs på twitter, rytterne have fået mundkurv og måtte ikke udtale sig om arbejdsklimaet mellem de to bosser, og derfor blev vi aldrig rigtig klogere.

Bjarne Riis blev her til aften spurgt til afskeden med Tinkov, og selvom han ikke ville gå i detaljer, så fortalte Riis dog en lille smule fra sin side af sagen.

Ikke overraskende så skete det fordi, de to ikke var enige i, hvordan holdet skulle fungere.

Smilene er stivnet mellem Tinkov og Riis. Den første har angiveligt fyret den sidste (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis suspenderet fra Tinkoff-Saxo

- Vi var uenige om, hvordan holdet skulle køres, det er der ingen tvivl om, men jeg vil ikke gå i detaljer om det, det ser jeg ingen grund til. Vi var uenige om nogle ting, og til sidst sagde jeg stop og sige, at det skulle være uden mig, siger Riis til TV2.

Det forlød, at Riis var blevet fyret dengang i marts, da nyheden om det endelig brud kom ud, men det afviste Riis

- Der har været mange spekulationer, men jeg blev ikke fyret. Jeg har bedt om at få lov til at gå, og så har vi  fundet en løsning på det, siger Riis og fortalte, at det var omkring årets Tirreno-Adriatico, at han fandt ud af, at forholdet til Tinkov var røget ud på et skråplan.

- Jeg har forsøgt at vise den respekt, der skal til, men på tidspunkt måtte jeg sige stop, da jeg ikke var enig i med den måde, som nogle af tingene blev gjort på, siger Riis, der hverken vil kommentere, om det var på det ledelsesmæssige eller sportslige niveau, hvor forholdet gik galt.

Men meget klogere på bruddet blev vi ikke. Sandheden svæver fortsat derude.

32 kommentarer
Vis kommentarer