Riis overvejer sats på talenter frem for superstjerner

Bjarne Riis finder det spændende at satse på unge danske talenter på et eventuelt World Tour-hold

Arkivfoto: Lars Poulsen
Arkivfoto: Lars Poulsen

Den tidligere cykelrytter, holdejer og sportsdirektør Bjarne Riis arbejder på at forløse ambitionen om at få et cykelhold på World Tour-niveau sammen med den tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen.

Men hvordan holdet skal sættes sammen, har de ikke lagt sig fast på.

- Vi går og overvejer, om det hold absolut skal være med helt deroppe, hvor det koster skjorten, eller om vi måske skulle være mere fornuftige og strategiske og tage et ungt hold og bygge det op, siger Bjarne Riis til TV 2 Sport.

- Bare fordi det er World Tour, så skal du jo ikke nødvendigvis have Sagan, Froome og Contador. Det kunne også være, man skulle bygge et team op med unge talenter, tilføjer han.

Riis har ellers tidligere bygget hold op omkring ryttere, der eksempelvis kunne køre med om sejren i Tour de France.

'Vi har så mange danske talenter'
Men det danske cykelikon peger på den enorme danske talentmasse og nævner ryttere som Mads Würtz Schmidt, Asbjørn og Søren Kragh Andersen, Mads Pedersen og Michael Valgren.

Han påpeger dog også, at man er bedre til at udnytte deres talent på ungdomsniveau end senere, når de bliver professionelle.

- Vi har så mange danske talenter, og det kunne være spændende at arbejde med dem. Det kunne være sjovt at være med til at gøre dem til vindere.

- Vi får masser ud af vores talentmasse, når de er helt unge. Men senere hen i deres karrierer, så er jeg ikke så sikker på, at vi får nok ud af dem, siger Riis.

Han har ikke været involveret direkte i cykelsporten, siden han i marts 2015 stoppede som sportsdirektør hos det daværende Tinkoff-Saxo-hold.

11 kommentarer
Vis kommentarer