Riis på banen igen

Bjarne Riis sidder i servicevognen, når sønnen Thomas torsdag kører enkeltstart ved DM i Vordingborg

Bjarne Riis sidder i servicevognen bag sønnen Thomas ved DM i enkeltstart torsdag. Foto: Claus Bonnerup.
Bjarne Riis sidder i servicevognen bag sønnen Thomas ved DM i enkeltstart torsdag. Foto: Claus Bonnerup.

Thomas Riis har særdeles rutinerede kræfter bag sig ved DM i Vordingborg. Hans far sidder Team Trefor-servicevognen for at guide sønnen gennem de 43 kilometer, der venter de 62 startende på elitens enkeltstart torsdag.

Bjarne Riis har siden sit utidige farvel til cykelsporten i marts 2015, da han blev fyret som manager på Team Tinkoff, ikke været fast tilknyttet et hold, men han har arbejdet flittigt i kulissen som træner og rådgiver.

Blandt andre stortalentet Asbjørn Kragh Andersen rådgiver han, og altså også sin 23-årige søn - den næstældste af seks - får hjælp.

Thomas Riis har ringe chance for at køre på podiet i dagens enkeltstart, hvor sidste rytter bliver sendt af sted klokken 18.28, men det betyder ikke alverden, sagde Bjarne Riis i minutterne før, sønnen blev sendt af sted.

- Det er ikke resultatet, der er det vigtigste i dag. Det vigtigste er, at han får en god fornemmelse for disciplinen og får tingene til at spille sammen, sagde Riis.

- Det er første gang, han kører enkeltstart på en cykel, der er skruet rigtigt sammen til ham, så nu prøver vi at det hele til at hænge sammen med ruten og vind og vejr.

- Det er første gang, Thomas virkelig selv tror på det, så han skal bare give alt, hvad han har, sagde Trefor-sportsdirektør Jacob Nielsen netop, da Riis junior blev sendt af sted klokken 17.20.

Favorit på enkeltstarten er den forsvarende mester, Christopher Juul Jensen (Orica-GreenEdge), og det samme er U23-verdensmester Mads Würtz Schmidt, som er specialist i enkeltstart. Andre favoritter er Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin) og Rasmus Quaade (Stölting).

Disse fire ryttere starter sidst med Juul Jensen som sidste mand klokken 18.28.

DM slutter søndag med herrernes linjeløb.

Schleck hylder Riis: Han skabte mig

Ansætter toprytter som direktør: Riis vil selv styre sit cykelhold