Annonce:
Annonce:

Riis smider millioner: Klar til comeback i 2017

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen vil gennem deres firma være en del af World Tour fra den kommende sæson

Se klippet fra pressemødet her
Annonce:
Følg Cykling

D'ANGLETERRE (Ekstra Bladet): Hvis alt går, som Bjarne Riis og Lars Seier Christensen håber, resulterer deres nye fælles projekt fra nytår i et World Tour-hold.

Det afslørede makkerparret på en pressekonference på Hotel D'Angleterre torsdag, hvor det også blev afsløret, at et professionelt cykelhold blot skal være en gren i en større koncern.

Projektet er ikke, som der blev gisnet om forud for pressemødet, tænkt som en alternativ finansiering af et cykelhold, men derimod som en koncern, der i sig selv kan være bæredygtig, og hvor et cykelhold kun bliver aktuelt, hvis der er sponsorer, der betaler gildet.

Annonce:

- Det er ikke meningen, at overskud fra koncernen skal gå til et cykelhold. Det ville da være dumt at takke nej til de penge, som sponsorer måtte være villige til at betale, sagde Lars Seier Christensen, som sammen med Bjarne Riis har skudt fem millioner euro - cirka 37,5 millioner kroner - i moderselskabet Riis/Seier Holding Company.

- Målet er at etablere et World Tour-hold, der kører fra 2017. Det er plan A. Hvis det ikke lykkes, så går vi efter 2018, sagde Lars Seier Christensen.

Ejerskab er ikke et must for makkerparret. Hvis en ejer af et cykelhold finder det interessant at ansætte Bjarne Riis som manager og i øvrigt at indgå fuldt ud i projektet, er det en mulighed. Riis og Seier afviste dog at kommentere den rygtestrøm, der har ledt frem til pressemødet, og ville altså ikke forholde sig til oplysninger om, at prins al-Khalifa af Bahrain forsøger at kapre Bjarne Riis som manager på det World Tour-hold, han agter at sætte i søen i 2017.

Annonce:

På pressemødet var der ingen tale om Bahrain eller om sponsorer, der kan virkeliggøre drømmen om et World Tour-hold allerede fra 2017. Tiden synes at være ret fremskreden for makkerparret, hvis det hele skal falde på plads til 2017, men hverken Riis eller Seier lod til at bekymre sig om dato og deadline.

- Der er altid deadlines. Vi ved, hvad der skal til, sagde Riis selvsikkert.

Blandt aktiviteterne i 'The Riis-Seier Project' er innovative motionscykler, trænings- og ernæringsprogrammer, cykelrejser og et hotel i Lucca i Italien, hvor - formentlig velhavende - cyklister kan booke sig ind på et ferieophold centreret om cykling.

Også et professionelt træningscenter på Mallorca er inde i billedet. Ikke alt er endnu oppe at køre, men Riis-Seier forventer, at alt er sat i værk i løbet af 2016 - måske dog med undtagelse af World Tour-holdet.

Riis smider millioner: Klar til comeback i 2017

Grov Tinkov advarer Bahrain-prins mod Riis

Bjarne Riis i skarp konkurrence om jobbet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: