Riis som cykel-ekspert: Skal Jønke også være rocker-ekspert?

Offentliggørelsen af, at Bjarne Riis skal være cykelekspert på TV2 under det kommende Tour de France får hårde ord med på vejen på de sociale medier

Brødebetynget måtte Bjarne Riis endnu gang krybe til doping-korset, efter Anti Doping Danmarks offentliggørelse af sin omfattende doping-rapport.

Bjarne Riis måtte nemlig erkende, at han havde kendt til, at hans ryttere havde sprøjtet alskens præstations-fremmende doping-medikamenter i årerne gennem en årrække.

Det har dog ikke afholdt TV2 for at hive Bjarne Riis ind som cykelekspert til det kommende Tour de France.

TV2 har ansat Riis under årets Tour de France (Foto: jakob Jørgensen) Cykling Her er Riis første job efter doping-rapporten

- Han ved, hvad han snakker om, og han kan gøre folk klogere på cykelløbet. Derfor har jeg ikke selv nogen fine fornemmelser i forhold til det, , sagde TV2 Sportens Tour de France-redaktør, John Jäger, til Ekstra Bladet, da det blev offentliggjort onsdag.

Men bør en notorisk kendt doping-synder have mulighed for at berige danskerne med sin cykelviden i et sommerens mest sete programmer?

Det er der delte meninger om på de sociale medier, hvor flere brugere går særdeles kritisk til værks på twitter.

Brugeren Bent Bach Nielsen gør heftigt grin med ansættelsen, som han mener må være en aprilsnar.

TV2 får flere heftige ord med på vejen:

Allan Pedersen er heller ikke imponeret af ansættelsen af Riis og stiller retorisk spørgsmålet. Hvad bliver det næste - Jønke som rocker-ekspert?

Der er også et absolut fåtal, der forsvarer ansættelsen af 'Ørnen fra Herning', og som glæder sig til at høre hans perspektiv på verdens største cykelløb.

Mens twitter revser Riis' ansættelse, er tonerne anderledes mere positive på Ekstra Bladets nationen!.

'Ser nu alligevel frem til nogle forhåbentlig kompetente kommentarer', skriver Erik H, der har høstet betydeligt flere likes end dislikes for sin kommentar.

'Tænk at være så forarget over, at Riis skal kommentere TDF. Kyllingen har da været flere gange i studiet de sidste år, og hvad med Sørensen? og herværende avis har da hyret Kyllingen som skribent ifm TDF. Slap dog af !, skriver Voila

Der er dog også brugere, der i vanlig kynisk nationen'-stil går hårdt til Bjarne Riis og TV2.

'Utroligt som TV2 altid kan bruge disse dopingsyndere, som eksperter. Man skulle tro, at det var en kvalifikation i sig selv', skriver 'Hindbærsnitte' blandt andet med hentydning til Rolf Sørensens brogede doping-fortid.

'Sikke dog et godt signal at sende til vores unge cykelryttere. Bare snyd, det I kan. Hvis i bliver taget, kan I jo bare arbejde for TV2 som ekspert.NOT. Det er en OMMER TV2', skriver brugeren Aviatic.

Bjarne Riis har erkendt kendskab til doping på sit hold. (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling Tinkov lyner igen: Riis fortjener, at vi glemmer ham

Hverken bedre eller dårligere
TV2 forsvarer ansættelsen af Bjarne Riis og fortæller, at der ikke er nogen aftale om, at han ikke må blive stillet kritiske spørgsmål om doping.

- Sat på spidsen, så kan alle de mennesker, som kommer forbi, når jeg laver fjernsyn, blive spurgt om alt, men de må selv svare på, hvad de har lyst til. Det jeg har hyret ham til er ikke at udtale sig om dopingrygter eller om Tinkov. Han skal være ekspert på cykelløbet i dag og i morgen. Hvorfor det gik, som det gik, og hvordan løbet skal gribes an fremadrettet, siger John Jäger fra TV2 og fortæller, at doping-spørgsmålet intet har at gøre med hans evner som ekspert.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at mange vil have en mening om, at vi bruger ham. Selvfølgelig vil det blive diskuteret. Men at han er med i den dopingrapport gør ham ikke til hverken bedre eller dårligere ekspert eller formidler, siger John Jäger.

På Ekstra Bladet Sports Facebook-side kører debatten også. Deltag i den herunder.

98 kommentarer
Vis kommentarer