Røg gennem bagruden på bil: Stortalent i livsfare efter styrt

Sydafrikaneren Keagan Girdlestone fra kontinentalholdet Dimension Data styrtede på nedkørsel og bankede derefter op i servicevogn

Keagan Girdlestone er i kritisk tilstand efter et slemt styrt i weekenden. (Foto: Privatfoto).
Keagan Girdlestone er i kritisk tilstand efter et slemt styrt i weekenden. (Foto: Privatfoto).

Blot en uge efter Lotto-Soudal-rytteren Stig Broeckx' nær-fatale styrt i Belgien Rundt, blev endnu en rytter i weekenden nær dræbt i et styrt. Denne gang drejer det sig om det sydafrikanske stortalent Keagan Girdlestone, som kører på kontinentalniveau - altså i cykelsportens tredje division - for World Tour-holdet Dimension Datas udviklingshold.

Girdlestone styrtede på en nedkørsel i det italienske endagsløb Coppa della Pace og pådrog sig ifølge rapporter fra italienske medier alvorlige skader i ansigtet. Nogle medier erklærede ham død i styrtet, men det viste sig lykkeligvis at være usandt.

- Keagan Girdlestone var involveret i et ulykke søndag 5. juni. Han har siden gennemgået en operation, men han er fortsat i kritisk tilstand, skriver Dimension Data-pressechef Veit Hammer i en mail til Ekstra Bladet.

- Af respekt for hans familie, venner og andre, der er tæt på ham, agter vi ikke foreløbig at kommentere ulykken yderligere. Ønsk ham det bedste. Tak for din venlige forståelse, skriver Hammer.

Girdlestones bror, Dylan, skriver mandag formiddag på Twitter, at det har været en hård nat, og at Keagan Girdlestones tilstand fortsat er 'meget kritisk'.

Detaljerne om Girdlestones styrt er endnu ubekræftede, men ifølge cyclingnews.com, som citerer Tuttobiciweb, styrtede den 19-årige rytter to gange på nedkørslen. Anden gang gik det helt galt, da rytteren jagtede de forankørende og kørte nedad side om side med servicevognene.

En af dem bremsede pludseligt, og Girdlestone torpederede bilen og røg gennem bagruden på den.

Keagan Girdlestone stammer fra Sydafrika, men har base i New Zealand. Han kører ifølge sin Twitter-profil cykelløb i Australien og Europa. På Dimension Datas hjemmeside fremhæveds Girdlestone som en fremtidens mand i cykelsportens Grand Tours.

Coppa della Pace var Girdlestones blot andet løb i Europa. Han stillede i marts op i Settimana Internazionale Coppi e Bartali, som han imidlertid udgik af efter første etape.

Se også: Tragedie ryster cykelsporten: Sådan vil eksperter udbedre trist tendens

Se også: Lotto-rytter svæver mellem liv og død

Se også: Cykel-chok: Tempofænomen i koma efter styrt

Se også: Cykelstjernens voldsomme operation: 50 skruer i ansigtet

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere