Rørt Chris Anker: Det er så kæmpe stort!

Chris Anker Sørensen blev dansk mester mod alle odds, og han kunne på målstregen i Rønde knap nok finde ord for den glæde, der brusede gennem hans krop efter halvandet år uden resultater

Tårerne piblede ned af kinderne, da Chris Anker kunne iføre sig Dannebrogstrøjen. (Foto: Claus Bonnerup)
Tårerne piblede ned af kinderne, da Chris Anker kunne iføre sig Dannebrogstrøjen. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Cykling

RØNDE (Ekstra Bladet): Tårerne piskede ned ad kinderne på Chris Anker Sørensen, der iført sin nye mesterskabstrøje forsøgte at mumle med på den danske nationalmelodi.

Øverst på podiet lod han følelserne få frit løb efter en periode på halvandet år, hvor han efter styrt og skader er gledet længere og længere ned i resultatlisterne – og længere ud i det danske cykelpublikums bevidsthed.

 Men nu er det slut, håber den nykårede danmarksmester.

- Jeg er sindssygt rørt. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle blive danmarksmester. Det er sgu stort. Det sidste halvandet år har været skrækkeligt.

- Jeg havde mistet troen på det.

- For helvede, hvor er det stort, fremstammede han – med øjne, der funklede af glæde.

'Oksen' vinder DM-guld

Resultatet kom lige præcis så tilpas rigtigt i forhold til kontraktforhandlinger. Hans nuværende kontrakt udløber efter denne sæson, og skal man følge holdejer Oleg Tinkovs masterplan luge ud i de mange danskere på holdet.  Så en forlængelse lægger ikke lige for.

- Forhåbentlig er det det, der skal til, for at det bliver en god anden halvdel af sæsonen, og at jeg kan få kørt mig til en ny kontrakt.

- Kommer den fra Tinkoff-Saxo?

- Nu må vi se – det kommer an på, hvem jeg får tilbud af.

- Min manager er i gang med mange forhandlinger – mon ikke, at det her kan gøre tingene lidt nemmere, siger Chris Anker Sørensen – dagens lykkeligste mand i Rønde.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+