Rørt Mørkøv blev dansk mester: En utrolig vigtig sejr

Michael Mørkøv tog med en perfekt spurt sin anden DM-titel – og kører sig for alvor ind på nethinden på det meget succesfulde Quick-Step-hold

Michael Mørkøv fejrede sejren med sin søn Frederik på armen. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix
Michael Mørkøv fejrede sejren med sin søn Frederik på armen. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

NYSTED (Ekstra Bladet): Jubelbrølet var højere end vandtårnet i Nysted - og det er højt!

Michael Mørkøv strøg suverænt over målstregen i den lollandske flække - hurtigst i spurten mod Michael Carbel (Fortuneo-Samsic) og Team Virtu Cyclings unge håb, Nicklas Larsen.

Han blev dermed dansk mester for anden gang i karrieren efter en perfekt dans på opløbet. En veltimet quickstep

En sejr, der faldt på et tørt sted for Quick-Step-rytteren, som ikke havde vundet et cykelløb i næsten tre år. Og vel nærmest et krav for at køre på det hold, der gennem hele sæsonen har været synonymt med ordet sejr.

Derfor var det også en rørt Michael Mørkøv, der i mål kunne tage sønnike Frederik på armen og glæde sig over sit mesterskab og sin nye dannebrogstrikot.

- Det er vigtigt. Det er så utroligt vigtigt at byde ind med en sejr. Der er så mange forskellige ryttere, der vinder - vi har nu vundet, jeg ved snart ikke, 46 sejre - det er fantastisk at byde ind på den liste.

- Jeg er utroligt stolt over at kunne køre rundt i Dannebrog på verdens bedste cykelhold.

- Jeg havde virkelig håbet, at jeg kunne vinde dette mesterskab. Det er en drøm, der går i opfyldelse, sagde Michael Mørkøv ved målstregen med antydningen af en tåre i øjenkrogen.

Michael Mørkøv var hurtigst på stregen i Nysted. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix
Michael Mørkøv var hurtigst på stregen i Nysted. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix

Han havde fået god hjælp på de 217,5 km af sin unge holdkammerat Kasper Asgreen. Sammen var de håbløst i undertal i forhold til de mange danske kontinentalhold, men to perfekte kilometer bag Asgreen ind den lille bakke med de smalle sving på de sidste 250 meter fik bugseret Mørkøv i en fordelagtig position.

- Jeg vidste, at hvis man kunne komme først igennem svingene, så var det umuligt at komme bagfra.  

 - Jeg var i tvivl med stigningen. Jeg satte min lid til mine placeringsevner og min erfaring. Jeg vidste, at i en regulær spurt med de unge, stærke gutter kunne det blive svært, påpegede Michael Mørkøv.

Han må nok til lommerne og købe en passende gave til Kasper Asgreen, der tog samtlige føringer på de sidste par omgange på de lollandske veje.

- Han skal have lidt champagne, en krammer og lidt ekstra ved siden af, lød det glædestrålende.

Da han blev hentet til det belgiske cykelhold til denne sæson, blev han parret med den italienske sprinter Elia Viviani, som han har kørt frem til flere sejre.

Næste år kommer den dynamiske duo til at være ganske farverig, da Viviani lørdag blev italiensk mester og derfor skal køre i de italienske farver i de kommende 12 måneder.

- Min kone og jeg jokede om det i går. At hvis jeg fik Dannebrog, så ville det blive svært at finde Quick-Step-toget i feltet, for vi kører med andre trøjer.

- Jeg er glad på Elias vegne over, at han vandt. Jeg tror, at jeg kommer til at køre med enorm stor stolthed over at have den italienske mester på hjul, sagde Michael Mørkøv.

Han var til det sidste med i billedet til Quick-Steps Tour de France-hold, men han har ikke tænkt sig at ærgre sig over, at han ikke får lov til at bære sin rød-hvide trøje i verdens største cykelløb.

- Det kan man sige. Men jeg vil hellere være dansk mester end ikke at være det, konstaterede han – denne gang med et kæmpe smil.

Vraget til Tour de France: I dag blev han dansk mester

Chris Anker Sørensen bliver medejer af dansk cykelhold

Tour-legende opfordrer til strejke: Boykot Froome!

Dansk teknik-nørd får hjælp af legender til at slå verdensrekord

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU