Rolf irriteret over tidstab: Det er en pis-regel

TV2s cykelekspert ærgrer sig over Richie Portes tidstab

Se video fra den dramatiske etape her (Video: SNTV)
Følg Cykling

Det blev en dyr dag i sadlen for Richie Porte.

En uheldig punktering blev dobbelt så uheldig, da hans australske landsmand Simon Clarke fra Orica-GreenEdge gav en hjælpende hånd, lånte sit forhjul ud, så Porte kunne jagte feltet sammen med sine Team Sky-holdkammerater.

De nåede ikke op, og måtte i mål indkassere tidstab på 47 sekunder. Men siden blev Clarkes hjælp fundet ulovlig, og Porte bliver idømt to minutters tidsstrafm så han nu er mere end tre minutter efter Alberto Contador i det samlede klassement.

Det ærgrer TV2s cykelekspert, Rolf Sørensen, der mener, at kommissærerne ikke har haft nogen anden udvej, men stadig havde håbet på et andet udfald.

Avav - Stor tidsstraf til favorit for ulovlig hjælp!

- Det er en pis-regel. En latterlig regel. Men dommerne har nok haft svært ved at komme uden om det, også selvom der nok ikke har været nogen, der har indgivet protester.

- Jeg sympatiserer med rytterne, og jeg synes, Porte havde fået rigelig straf allerede. Det er simpelthen bare pisseærgerligt for ham, løbet, Clarke, for alle, siger Rolf Sørensen til Ekstra Bladet.

- Når det er sagt, og det her mener jeg af hjertet, så skal Richie Porte vide det. Sådanne regler skal man være sat ind i. Så det skal han vide, at det må han ikke. Det skal Sky naturligvis også. Med de detaljer, de går op i hos Team Sky, så skal de kende sådanne regler.

Så det er også lidt ris til egen røv?

- Det er det i den grad, at de ikke har haft styr på det. Kaptajnen skal vide det, og hans hjælper skal vide det. De sidste kritiske kilometer fra 10 til 3, hvis der er en punktering, så skal den ene eller den anden give cyklen til kaptajnen.

- Kaptajnen skal også selv være vågen. Når finalen nærmer sig, skal kaptajnen sætte sig helt tæt på ham, han passer cykel med, og så være klar til at skifte cykel med det samme. Det kikser hos Team Sky. Det er et lille hul i kommunikationen, og det koster eddermame dyrt i dag, siger Rolf Sørensen.

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+