Rygte: Contador skriver med italiensk storhold

En stor, italiensk TV-kanal hævder, at Alberto Contador skifter til italienske Lampre efter denne sæson

Rygter går på, at Alberto Contador bliver ny mand hos Lampre-Merida efter denne sæson. (Foto: All Over Press)
Rygter går på, at Alberto Contador bliver ny mand hos Lampre-Merida efter denne sæson. (Foto: All Over Press)

Planen var oprindeligt, at Alberto Contador vil stige af cyklen efter denne sæson og ikke vende tilbage til den mere. Uanset bliver det hans sidste for Tinkoff, fordi holdet lukker og slukker med udgangen af året.

Tidligere har han dog sagt, at han gerne vil blive et år mere i sporten, når tiden hos Tinkoff er forbi. Og nu er spanierens fremtid måske fastlagt allerede.

Det italienske svar på Danmarks Radio, RAI, hævder nemlig, at Contador fortsætter sin karriere på det italienske World Tour-storhold Lampre-Merida. Italienernes manager Giuseppe Saronni vil angiveligt offentliggøre nyheden om signingen af 33-årige Contador i løbet af lørdagen.

Der skal ifølge RAI være tale om en kontrakt af et års varighed.

Jakob Fuglsang var involveret i et massestyrt og røg ud af top-10 i Giro d'Italia (Foto: All Over Press) Cykling Massestyrt smadrer Fuglsang-drøm: Her er det nye mål

Det er ikke første gang i år, at 'El Pistolero' sættes i forbindelse med Lampre-Merida. Tidligere i maj er der blevet skrevet om Lampre-Meridas store interesse i Contador. Og teamet bekræftede det selv.

- Vi har allerede haft kontakt til Alberto Contador. Hvem ville ikke være interesseret i en rytter som ham? Det vil ikke blive let at få ham, men vil vil forsøge, sagde Lampre-Meridas manager, Giuseppe Saronni tidligere i maj til La Gazzetta dello Sport ifølge cyckling weekly.

Men hverken Contador selv eller det italienske hold har be- eller afkræftet rygterne.

Noget, der måske taler for et skifte, er, at Lampre-Merida ikke har nogen nævneværdige stjerner, som kan køre med om sejrene i de store etapeløb. Den slags er der til gengæld gode chancer for at få med Contador som kaptajn.

Spanieren har vundet Tour de France to gange tidligere i karrieren. Det er også blevet til to Giro d'Italia-sejre og tre sejre ved Vuelta a España.