Rygterne svirrer: Alpe d’Huez og klassikerbrosten tilbage i Touren

Pavéer fra Paris-Roubaix og en bjergenkeltstart på Alpe d’Huez nævnes af rygtesmedene som de store attraktioner i næste års Tour de France. Ruten offentliggøres om tre uger

Danske fans på Alpe d'Huez i 2013. Næste år får de chance for påny at opleve intensiteten og spektaklet på det legendariske bjerg. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Danske fans på Alpe d'Huez i 2013. Næste år får de chance for påny at opleve intensiteten og spektaklet på det legendariske bjerg. Foto: Tariq Mikkel Khan.

Med under tre uger til præsentationen af næste års Tour de France-rute tager rygtestrømmen om strabadserne til, og står de til troende, vil der være både brosten fra klassikeren Paris-Roubaix og hårnålesving på legendariske Alpe d’Huez på programmet.

Af de mange, der hvert år giver sig i kast med at pløje lokalaviser igennem og kontrollere hotelreservationer og lokalplaner i håb om at få færten af Tour-karavanens planlagte rute, er hollænderen Thomas Vergouwen en af de mest ihærdige.

År efter år har han også vist sig som den, der kommer tættest på den faktiske rute. Den præsenteres i år tirsdag 17. oktober i Palais de Congrès i Paris, og efter alt at dømme vil løbsdirektør Christian Prudhomme altså atter fremhæve de 21 hårnålesving på Alpe d’Huez som en af løbets hovedattraktioner.

’Alpen’ debuterede i Touren i 1952, da legenden Fausto Coppi vandt, og den har senest været på rutekortet i 2015. Da vandt franskmanden Thibaut Pinot, mens briten Chris Froome forsvarede sin gule trøje før paradekørslen på sidste etape dagen efter.

Thomas Vergouwen lufter på sit cykelsite www.velowire.com den mulighed, at Alpe d’Huez allerede dagen efter første hviledag kan komme i spil. Starten på 10. etape går efter alt at dømme i Aix-les-Bains, og den kan slutte på Alpe d’Huez.

Alpe d'Huez er altid tætpakket, når Tour-feltet lægger vejen forbi. Foto: AP / Laurent Cipriani.
Alpe d'Huez er altid tætpakket, når Tour-feltet lægger vejen forbi. Foto: AP / Laurent Cipriani.
 

Endog dobbelt målgang på Alpe d’Huez kan være i vente, fremgår det. Først i kraft af en almindelig bjergetape og siden en bjergenkeltstart.

Anden hviledag lægges sandsynligvis i byen Carcassonne, hvorefter turen går til Pyrenæerne, hvor de sidste store slag skal udkæmpes. Detaljer om den sidste uge har Vergouwen ikke haft held til at opsnuse, hvorfor han kun med sikkerhed tør slå fast, at løbet – som hvert år siden 1975 – slutter på Champs Élysées i Paris.

Løbet begynder i Vendée-regionen, som også var scene for ’Le Grand Départ’ i 2011. Detaljer om de første etaper er for længst offentliggjort af Tour-arrangør ASO.

Første etape går fra Noirmoutier-en-l’Île og slutter i Fontenay-le-Comte. Derefter venter 185 kilometer fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon og en holdtidskørsel på 35 kilometer i Cholet. Fjerde etape begynder i La Baule – og så gemmer ASO resten til præsentationen i Paris.

Thomas Vergouwen mener dog at vide, at feltet dagen før hviledagen bliver sendt ud på en etape fra Compiègne til Roubaix, som også er start og mål for den brutale brostensklassiker Paris-Roubaix.

Man skal dog ikke glæde sig til en indbygget klassiker i Touren, for langt fra alle de svært passérbare brostensstrækninger ventes at indgå i ruten. Vergouwen krediterer den lokale avis Le Voix du Nord for en oplysning om, at pavéerne Le Carrefour de l’Arbre og Gruson vil optræde på næste års Tour-rutekort.

Se også: Har aldrig oplevet noget lignende: ’Du registrerer bare det gør ondt’

Se også: Løfter sløret for første gang: Riis mangler 60 millioner

Jørgen V. Pedersen blev den anden dansker, som kom i den gule førertrøje i Tour de France. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Dansk Tour-legendes hukommelse hullet: Hjælp mig til at huske mine dage i gult

Jean Robic på hjul af legenden Fausto Coppi på etapen fra Lausanne til Alpe d'Huez i 1952. Coppi vandt etapen og siden også Touren. Foto: AP. Sport og Spil 'Læderhoved' købte Tour-konkurrent: Hjælp mig, og du får 100.000 franc

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen