Annonce:
Annonce:

Ryster på hovedet af storhold: 'Der er ingen undskyldninger!'

BMC leverede bestemt ikke varen på dagens Tour de France-etape. Det bemærkede Ekstra Bladets Tour-ekspert Michael Rasmussen, og det amerikanske storhold får derfor 'en overhaling' i Dagens Top og Flop

Annonce:
Følg Cykling

Der blev skrevet med store norske bogstaver i finalen på 19. etape i årets Tour de France.

Edvald Boasson Hagen var stærkeste mand i dagens store udbrud, og han fik det til at gå amok hos det ko-bjælde jublende land mod Nord.

En fuldt fortjent sejr, der kom i stand på den forventede baggrund.

Det konkluderer Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen efter etapen.

- Det var fuldstændig efter cykelbogen i dag. Ganske som jeg nævnte i går, så ville der gå 40-50 kilometer, inden udbruddet kom af sted med stærke ryttere. Det er værd at understrege, at når sådan et udbrud kører af sted i så hårdt terræn på 19 etape, så er det altså ikke tilfældigt, hvem der sidder der. Det er ikke fordi, holdene ’sender’ folk af sted i udbrud, det er kun dem, der har energi og klasse til det, som sidder der. Det handler ikke om held.

Annonce:

Edvald Boasson Hagen reddede Dimension Datas Tour de France med sin etapesejr, mens to andre hold må bande dagens udfald langt væk.

- Lotto havde egentlig gode kort med Gallopin og de Gendt fremme i udbruddet, men de må nok en gang køre slukøret hjem til hotellet. Forhåbentlig har de Gendt sig det røde nummer (som gives til Tourens mest angrebsivrige rytter, red.). Han har vel kørt en tredjedel af Touren i udbrud. Det er mere end 100 kilometer foran feltet.

- Orica fucker også det hele op. Det var tydeligt at se, at Keukeleire sad med rigtig gode ben. Men Albasini levede ikke helt op til sit ansvar og lukkede hullerne, ellers kunne Keukeleire nok have spurtet med om sejren med Hagen

Her kommer Michael Rasmussens Top og Flop fra Tourens 19. etape:

Glimrende, Edvald. Foto: AP
Glimrende, Edvald. Foto: AP
 

Annonce:

Dagens top:
Edvald Boasson Hagen
- Det er seks år siden, han senest vandt en etape i Tour de France, og det understreger bare, hvor svært det er at vinde en etape, selv for en klasserytter som ham. Han har vel kørt langt over 100 etaper i Touren, siden han vandt sidst. Det er bare ikke nemt, det er Hagen et godt bevis på.

- Det var også tydeligt, at han havde læst i rytternes ’bibel’ inden etapen.. Han har helt sikkert læst, at i rundkørslen med 2-3 kilometer til mål var det klogt at køre højre om. Det gjorde syv af de ni ikke, og det kan være enormt svært at huske sådan noget, når man sidder og kører om blomsterne på toppen af sejrspodiet, lyder det fra Kyllingen.

Dagens FLOP
BMC
- De har et af løbets største budgetter, og siden 9. etape har de haft fuldstændig frie tøjler, så at de misser sådan et udbrud, det er ikke godt nok. Den olympiske mester Greg van Avermaer skal sidde ude sådan en dag. De kører af sted på bakkerne, hvilket er lige hans terræn..

Annonce:

- Når de ikke fik nogen med, så burde BMC være blevet ved med at angribe, indtil det iganværende angreb blev neutraliseret, og så kunne få en rytter med i det næste hug. Det er bare ringe, at når 20 mand går af sted, så skal man være en med.

. Med sådan et budget og en stab, som de har, så er der bare ingen undskyldninger. Fortuneo sidder derude med tre mand. Der bliver helt sikkert uddelt midterskilninger ved aftensmaden fra Jim Ochowicz, når han skælder ud.

Cyklingens konge slår fast: Froome skal vinde enkeltstarten

Nu kan Norge gå jubel-amok: Favoritten leverede mesterstykket

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: