Ryster på hovedet: Han ødelægger Quintanas sejrschancer

Alejandro Valverdes podiejagt ødelægger Quintanas muligheder for Tour de France-sejren, mener Ekstra Bladets Tour de France-ekspert, Michael Rasmussen

Kør nu, Quintana. Sådan lyder Michael Rasmussens opfordring (Foto: AP)
Kør nu, Quintana. Sådan lyder Michael Rasmussens opfordring (Foto: AP)

Hvis man godt kan lide spænding i Tour de France, så må man være særdeles opløftet af dagens sidste seks kilometer på 19. etape af Tour de France.

For her lykkedes det nemlig Nairo Quintana at slå sprækker i Chris Froomes panser, og i mål var Movistar-rytteren et halvt minut foran manden i den gule førertrøje.

Quintana fik has på Froome (Foto: AP) Cykling Så slog han revner: Quintana ruskede i Froome

Men i følge Ekstra Bladets Tour de France-ekspert, Michael Rasmussen, kom angrebet ikke på det rette tidspunkt. Det skulle være lanceret meget tidligere.

- Der blev virkelig kørt cykelløb i dag, men efter min bedste overbevisning 50 kilometer for sent. Det øjeblik, hvor Froome har problemer på stigningen, skal de udnytte situationen. Den chance kommer kun en gang, så der skal de hugge til. Movistar havde alibier for at køre efter Nibali, og Valverde skulle bare have droppet tankerne om tredjepladsen og så give fuld spade til toppen.

- Derefter må Quiontana så selv tage over. Froome var jo isoleret som aldrig før, og Sky var kørt fuldstændig tynde. Men det lader til, at Valverdes dårlige ben lægger en dæmper på Quintana, desværre.

Chris Froome fører fortsat Touren - men tabte et halvt minut til Quintana fredag. (Foto: AP) Cykling Nu igen: Froome overfaldet i Touren

- Valverde kører jo og forsvarer en tredjeplads i dag mod Contador, men det er jo ikke Contador, der er den største trussel. Det er Nibali, som forsvandt ud i horisonten, og jeg tror, han kører forbi på Alpe d'Huez i morgen. Han har kun 1.20 minut op, siger Michael Rasmussen

Her følger Kyllingens Top og Flop fra dagens 19. etape

Dagens flop: Movistars taktik. De udviser dårlig dømmekraft i deres sportsdirektørvogn og lader Valverde bestemme for meget, i stedet for at vægte et forsøg på at få Tour-sejren. Hvad er det værste, der kunne ske, det var, at Froome svarede igen, og så kom endnu længere foran, men så ville han stadig være nummer to.

- Det er en ualmindeligt dårlig taktik, når Quintana sidder med de diamantben, som han har. Froomes svaghed bliver ikke udnyttet maksimalt. Det ser ud til, at Valverdes podiedrøm overskygger Quintanas jagt på sejren. Han manglede i hvert fald ikke noget i benene i dag, siger Rasmussen.

Dagens Top: Vincenzo Nibali. Han viser jo fantastisk initiativ og rejser sig på fornemste vis. Jeg tror på, at han ender på podiet i Paris efter i morgen. Han lader til at være den eneste, der kan matche Quintana og Froome, og så er han frem for alt den eneste, der tør, mener Rasmussen.

Contador ligger fortsat nummer 5 i klassementet, men Kyllingen mener, modsat mange andre, at spanieren bestemt er interesseret i en podieplacering.

- Contador sad også og kørte for at holde sig inde i kampen for en podieplads. Jeg tror, han har lyst til at være prinsen af Spanien og vil ikke være nummer fem af dem fem  store. Jeg er helt overbevist om, at han uhyggeligt meget hellere vil være nummer tre end nummer fem. At blive treer i Touren efter Quintana og Froome er ikke tosset, når man har vundet Giroen, siger Ekstra Bladets Tour-ekspert.

55 kommentarer
Vis kommentarer