Rytter gik i udbrud - chefen sendte ham hjem

For belgiske David Boucher sluttede Eneco Tour efter tredje etape og to udbrud - det måtte han nemlig ikke, sagde chefen og sendte ham hjem

David Boucher blev sendt hjem fra Eneco Tour af sit franske hold, da han for anden gang gik i udbrud. (Foto: Zuma Press)
David Boucher blev sendt hjem fra Eneco Tour af sit franske hold, da han for anden gang gik i udbrud. (Foto: Zuma Press)

Normalt er alle sportsdirektører vilde for, at deres ryttere skal deltage i et cykelløbs udbrud.

Enten for at mindske arbejdsbyrden for holdkammeraterne eller for at tiltrække sig værdifult tv-tid.

Men sådan var det ikke for FDJ-chef Marc Madiot.

Han reagerede prompte, da hans rytter David Boucher gentog bedriften fra første etape i Eneco Tour og blev en del del af onsdagens tremands-udbrud på tredje etape.

Da rytterne var kommet i mål - uden at udbruddet holdt hjem - hev han Boucher ud af løbet og sendte ham hjem. for han skulle have ageret hjeælperytter for holdets sprinter Arnaud Démare.

- Taktikken har været klar siden mandag. David Boucher skulle beskytte Arnaud Démare.

- Han bestemte sig på ny for ikke at rette sig efter instruktionerne. Rytterne er godt betalt for at gøre, hvad de får besked på, hvad enten de vil eller ej. Hvis de ikke hører efter, har de ikke passet deres arbejde, siger Marc Madiot til Cyclingpro.net.

Selv har Boucher, der har skiftet sit franske statsborgerskab ud med et belgisk, kun hovedrysten til overs for beslutningen

- Jeg er stolt af mig selv, og det er jeg ikke ene om. Men jeg er blevet tvunget til at stå af og tage hjem. Holdets beslutning som en straf.

- Jeg er glad for at have fået støtte fra alle sportsdirektører og ryttere i feltet. Tak til jer. #Solidaritet Og bravo til Arnaud for hans andenplads.

Og så slår han ellers over i flamsk til sine belgiske fans.

- Tak til alle for at heppe på mig. Nu er jeg nødt til at tage hjem. Det er en skam. Mit hold vil ikke lade mig gå i udbrud. Hvad ellers?

35-årige David Boucher har i øvrigt meldt ud, at han ikke får sin kontrakt med det franske mandskab fornyet til den kommende sæson. Og ledelsen skifter nok ikke mening nu...

4 kommentarer
Vis kommentarer