Rytter kaster dopingmistanke på italiensk toprytter

Newzealænderen Greg Hendersen siger højt, hvad alle går og hvisker om. Den italienske stjernerytter Fabio Aru har rod i sit biologiske pas, skriver Henderson på Twitter

Greg Henderson fejrer som HTC-rytter i 2009 en sejr i det spanske etapeløb Katalonien Rundt. (Foto: AP).
Greg Henderson fejrer som HTC-rytter i 2009 en sejr i det spanske etapeløb Katalonien Rundt. (Foto: AP).

Rygtet har svirret i dagevis på de sociale medier og ifølge bloggen Veloropa blandt rytterne i det professionelle felt, og onsdag aften var der omsider en, der turde sig højt, hvad alle gik og hviskede.

Newzealænderen Greg Hendersen fra Lars Baks Lotto-hold skrev ligeud på Twitter, at den italienske stjernerytter Fabio Aru er dopet, og at han har alvorlige problemer med sit biologiske pas.

'Sørgeligt at se @fabaro1 'syg'. Makker, sørg nu for, at du næste gang er 'sund', når du kommer tilbage til vores sport. Lig med ren! #biopassport. Eller bliv væk', skriver Henderson og tilføjede i et andet tweet, at han 'er så træt af det', og at sagen 'bliver almindeligt kendt i løbet af få dage'.

Angrebet på Aru er usædvanligt, idet rytterne sædvanligvis venter med at fordømme kolleger, indtil de er blevet fældet i en dopingkontrol. Aru er imidlertid officielt helt ren, men det afholder altså ikke Henderson fra at sværte ham til.

For et par dage siden præsenterede Ekstra Bladet rygtet om Arus blodpas-problemer for holdkammeraten Jakob Fuglsang. Han havde da intet hørt om mistanken mod Aru, sagde han.

– Rygter opstår og breder sig vist temmelig hurtigt for tiden, når det handler om Astana. Fra vores stab har jeg kun hørt, at han døjer med maveproblemer, sagde Fuglsang.

Se også: Nu kan Fuglsang ånde lettet op: Touren er reddet

Astana fik torsdag lov at beholde sin licens til World Tour-løbsserien, som omfatter forårsklassikerne og de tre Grand Tours. Der er tale om en forlængelse af en midlertidig licens, som Astana fik tildelt før jul. Tvivlen om Astanas licens skyldes en serie dopingtilfælde i Astana-regi i efteråret. To ryttere på World Tour-holdet og tre ryttere tilknyttet Astanas kontinentalhold blev fældet for doping.

Astana får altså lov at køre videre, men holdet forbliver under observation, hvorfor licensen fortsat må anses for at være betinget af, at holdet og dets ryttere holder sig på dydens smalle sti i forhold til doping.

I den forbindelse kommer rygtet om Arus dopingproblemer særdeles ubelejligt. Rygtet opstod, da han meldte afbud til etapeløbet Giro del Trentino med maveproblemer, mens holdkaptajn Vincenzo Nibali pludselig åbnede mulighed for, at han skulle køre Giro d'Italia.

Se også: Formstærk Fuglsang i top-10: Hård træning bærer frugt

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere