Ryttere kræver omgående undersøgelse af dødsulykke

Der skal kastes lys over omstændighederne omkring Antoine Demoitiés død under Gent-Wevelgem.

Antoine Demoitié døde som følge af sine kvæstelser efter, han var blevet påkørt af motorcykel.  (Foto: imago sportfotodienst)
Antoine Demoitié døde som følge af sine kvæstelser efter, han var blevet påkørt af motorcykel. (Foto: imago sportfotodienst)

Der skal straks iværksættes en undersøgelse af den ulykke, der har kostet den belgiske cykelrytter Antoine Demoitié livet.

Sådan lyder kravet fra Sammenslutningen af Professionelle Cykelryttere (CPA) i kølvandet på Demoitiés dødsfald natten til mandag.

- CPA og alle ryttere kræver, at der med det samme bliver kastet lys over ulykken og de forhold, der forårsagede den, skriver CPA i en erklæring.

Ulykken skete under endagsløbet Gent-Wevelgem søndag eftermiddag, hvor Antoine Demoitié ifølge rapporterne blev ramt af en motorcykel, da han var ved at rejse sig efter et styrt.

(SNTV) 

Demoitie mistede livet på yderst uheldig vis (Foto: Zeus) Cykling - 28. mar. 2016 - kl. 11:08 Her er forklaringen: Sådan skete dødsulykken

Rytteren, der kørte sin første sæson som professionel på Pro Continental-holdet Wanty Gobert, blev straks fragtet til universitetshospitalet i den franske by Lille, men hans liv stod ikke til at redde.

- Vi ønsker ikke at skabe kontroverser, men vi er fyldt med frustration. Vi har altid holdt på, at rytternes sikkerhed skal komme i første række, siger CPA's præsident, Gianni Bugno.

- Jeg skyder ikke skylden på nogen, men vil have alle til at tænke over vores ansvar for, at der er opmærksomhed på det her, og på at vi har kontrol over sikkerheden ved alle løb, lyder det fra Bugno, der i sin aktive karriere vandt VM på landevej i både 1991 og 1992.

Ifølge den belgiske avis Het Laatste Nieuws har føreren af motorcyklen mere end 20 års erfaring med cykelløb.

Wanty Gobert har varslet en pressekonference mandag aften.

Det kostede Demoitie livet, da han blev kørt ned af en motorcykel under gårsdagens Gent-Wevelgem (Foto: All Over) Cykling - 28. mar. 2016 - kl. 09:43 Rasende ryttere efter dødsfald: Nu må det være nok!

Breschel er også påvirket af gårsdagens dødsfald (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling - 28. mar. 2016 - kl. 12:47 Breschel kørte lige forbi dødsulykken: Det så ikke godt ud

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere