Så du det? Amatør jerner på tværs af Tour-feltet

En fransk amatørrytter ville også byde sig til midt på tiende etape

Mountainbikeren Valentin Anouilh overraskede Tour-feltet og de fremmødte tiskuere med et vildt stunt over rytterne. Se det vilde hop her. Video: ViralHog.

En ekstra rytter sneg sig med på den tiende etape af Tour de France - men ikke på den traditionelle måde.

Mountainbikeren Valentin Anouilh bankede nemlig et vildt stunt på de første kilometer af etapen. Netop som feltet passerede ham, lavede han et langt spring fra toppen af en klippe på en hjemmelavet rampe, hen over feltet og ned ad en skrænt på den anden side.

Det skriver flere medier, heriblandt danske feltet.dk og australske CyclingTips.

Den 21-årige franskmand udførte springet over et samlet Tour-felt på den kuperede etape, der blev kørt mellem Saint Flour og Albi i det sydvestlige Frankrig. Det er dog ikke alle, der har været lige positive overfor Anouilhs vovemod. Det ærgrer den unge franskmand.

- Det hele var planlagt ned til sidste centimeter. Til de af jer, der er sure, kan jeg bare sige, at dumdristighed er menneskeligt, og at livet tilhører dem, der tør tage en chance, skriver Valentin Anouilh på Facebook.

Fanyndlingen roser
Flere har dog også offentligt støttet den unge vovehals Anouilh, heriblandt den franske udbrudslegende Thomas Voeckler.

- Tak til Thomas Voeckler for at forsvare mig, skriver Anouilh.

Også redaktør på cykelmediet Pinkbike, Brian Park var imponeret over franskmanden. Anouilh er ikke den første, der forsøger sig med et stunthop over feltet, men udførelsen var flot, og det var der en særlig årsag til ifølge Park.

- De mest succesfulde forsøg har været med en særbygget rampe, hvor de udforsker området, indtil de finder et godt landingsspot og bygger derefter en passende rampe. I modsætning til Dave Watsons forsøg i 2003 (der endte med en dårlig landing red.), var Anouilhs landing mere 'smooth' og han har nok øvet sig nogle gange inden det store show, siger Brian Park ifølge Cyclingtips.com

Tour-profil i chok
Michael Valgren og Lars Baks holdkammerat på Team Dimension Data, Ben King, kunne ikke tro sine egne øjne, da en mountainbiker pludselig kom flyvende over feltet på tiende etape.

- Var der nogen, der så en mountainbiker 30 fod (ni meter red.) over os i går? Er der en video? Jeg vil være sikker på, at jeg ikke hallucinerer, skriver Ben King på sin Twitter-profil.

Ben Kings følgere var dog hurtige til at dele videoen med Valentin Anouilhs vilde stunt, så King behøver ikke frygte, at der er nogen, der har hældt sjove sager i hans drikkedunk.

Du kan se det vilde stunt i videofeltet over artiklen.

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere