Så slemt er Froome kommet til skade

Team Ineos har bekræftet, at Chris Froome har pådraget sig flere alvorlige skader efter sit styrt onsdag

Chris Froome kom onsdag alvorligt til skade og er ude af årets Tour de France. Michael Rasmussen kommenterer her den nyhed.

De bange anelser omkring Chris Froome blev onsdag aften bekræftet, da hans hold, Team Ineos, offentliggjorde listen med den 34-årige brites skader, han pådrog sig ved et styrt onsdag, da han gennemkørte enkeltstartsruten i Critérium du Dauphiné.

Det drejer sig som ventet om et brækket lårben i højre side, men også den højre albue og flere ribben er brækkede.

Den 34-årige Tour-favorit kommer derfor i sagens natur ikke til at køre med i sommerens Tour de France, der starter om tre uger. Til stor ærgrelse for holdets manager, Dave Brailsford.

- Selv om vi alle ved, at der er risici i vores sport, er det altid traumatisk, når en rytter styrtet og pådrager sig alvorlige skader.

- Chris havde arbejdet utroligt hårdt for at komme i fantastisk form, og han var på rettet spor til Touren, som han nu desværre misser.

- En af vore store styrker på dette hold er at stå sammen i svære øjeblikke, og vi vil sikre os, at vi gør alt, der står i vores magt for at støtte Chris og hans familie, siger Brailsford til holdets hjemmeside.

Her bliver det også forklaret, at Froome først blev bragt til hospitalet i Roanne, men at han senere blev overført til universitetshospitalet i St. Etienne med helikopter.

Chris Froome ankommer i helikopter til universitetshospitalet i St. Etienne. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix
Chris Froome ankommer i helikopter til universitetshospitalet i St. Etienne. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Cykling Officielt: Froome ude af Tour de France

Jakob Fuglsang kørte en flot enkeltstart i Frankrig og er nu blot syv sekunder fra førertrøjen. Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix Cykling Flyvende Fuglsang tættere på førertrøjen

Bjarne Riis, Lars Seier og resten af ejerne hos Virtu Cycling Group har svært ved at få tingene til at løbe rundt. Foto: Lars Poulsen Cykling Bjarne Riis' projekt styrtbløder: Millionerne fosser ud

 

9 kommentarer
Vis kommentarer