Sådan har Nicki tidligere nægtet dopingmisbrug

Det var kun i de sidste tre år af Nicki Sørensens karriere, at han blev sat i forbindelse med doping. De beskyldninger afviste han bestemt - selv om han i løbet af de tre år blev mindre og mindre kategorisk i sine benægtelser

Nicki Sørensen har tidligere gjort en dyd ud af at nægte sig skyldig i doping. (Foto: Claus Bonnerup)
Nicki Sørensen har tidligere gjort en dyd ud af at nægte sig skyldig i doping. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Cykling

I Nicki Sørensens 15 år som professionel cykelrytter fra debuten på Team Chicky World i 1999 til pensionen på Tinkoff-Saxo i 2014 har han kun få gange været sat i forbindelse med doping.

Til gengæld hang dopingmistanken konstant over ham i karrierens tre sidste år.

Første gang, Nicki Sørensen for alvor blev kædet til doping, var i 2011.

13. maj 2011
UCI udfærdiger en liste med Tour de France-rytterne fra året før. De er blevet kategoriseret i 11 kategorier med værdier fra 0-10. En slags faktor for, hvor stor sandsynligheden er for, at rytteren er dopet. 0 indikerer ingen alarm, mens 10 giver maksimalt udslag.

Nicki Sørensen får prædikatet '5', der betyder, at der er en vis sandsynlighed for, at han var dopet. Men det nægter han.

- Der er ikke noget om det. Jeg har aldrig fået at vide, at der skulle være nogen mistanke mod mig. Det kommer som et chok. Jeg er en ren rytter, og for mig er det vigtigt, at dem, der er tæt på mig, min familie og mit hold, ved, at jeg er ren, for det er jeg stolt af, sagde han dengang.

Nicki Sørensen indrømmer doping

31. januar 2013
Det rygtes, at Nicki Sørensen er nævnt i Michael Rasmussens vidneudsagn til Anti Doping Danmark. Men det tager han ikke så tungt, da Ekstra Bladet kontakter ham i hjemmet i Italien.

- Jeg har godt hørt det, men så vidt jeg ved, er det bare rygter. Og det er jeg ikke interesseret i at kommentere, sagde Nicki Sørensen, der dog indikerede, at han både ville samarbejde med antidoping-myndighederne, da der i hans tilfælde ikke var noget at komme efter, og at han havde det dårligt med beskyldningerne.

- Ja, det vil jeg helt sikkert

- Det føles ikke særlig rart at blive sat i den forbindelse, sagde han.

Afsløring: Dopingrapport dækker over dansk cykelhelt

30. oktober 2013
Michael Rasmussens bog 'Gul feber' udkommer, og der skriver han håndfast, at han sammen med Nicki Sørensen har både indkøbt doping og dopet sig. Efterhånden samler dopingskyerne sig om Sørensen, der da også er holdt op med decideret at benægte.

Til bogen siger Nicki Sørensen:

- Jeg har intet ønske om at indgå i nogen former for medieslagsmål med Michael Rasmussen. Jeg har sagt flere gange, at jeg gerne samarbejder med antidopingmyndighederne og giver dem min version af historien, hvis det kan være til hjælp for deres arbejde. Det står jeg naturligvis ved.

Og da han senere over for Politiken skulle uddybe anklagen om cortison-doping, sneg han sig også uden om at benægte noget.

- Jeg har aldrig været testet positiv for brug af kortison. Det kan man jo slet ikke blive, når man, som jeg, fik det ordineret af en læge på grund af smerter i knæet. Den er jo ikke længere end det.

Kyllingen efter trusler: Jeg var i chok

12. januar 2015
Ekstra Bladet bringer et længere interview med Nicki Sørensen, efter at hans aktive karriere definitivt er forbi. Det handler om alt andet end doping, men der skal selvfølgelig spørges ind til det.

Men det har han ikke lyst til overhovedet at kommentere. Det eneste han vil sige er, at de igangværende undersøgelser ikke har haft konsekvenser for hans beslutning for at stoppe.

Nicki-sagen: Læs de censurerede dopingafsnit her

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+