Sætter fantatisk verdensrekord!

Ingen kunne røre den italienske banestjerne Filippo Ganna, som løb med opmærksomheden ved VM fredag aften

Filippo Ganna satte fredag en suveræn verdensrekord. Foto: Ritzau Scanpix
Filippo Ganna satte fredag en suveræn verdensrekord. Foto: Ritzau Scanpix

Filippo Ganna vandt fredag aften guld i herrernes 4000 meter individuel forfølgelsesløb, og han gjorde det med manér.

Den italienske cykelrytter, der til daglig kører for det britiske storhold Ineos, slog sin egen verdensrekord i kvalifikationen til finalen med tiden 4 minutter og 1,934 sekunder.

I den efterfølgende finale besejrede han den tidligere verdensrekordholder Ashton Lambie fra USA, men nåede ikke sin verdensrekord. Til gengæld havde han overskud til at køre med armene over hovedet, da han hamrede over stregen.

Det 23-årige stortalent var også med, da italienerne i onsdagens semifinale pressede danskerne til det yderste i holdudgaven af samme disciplin.

Danskerne besejrede italienerne med tre tiendedele af et sekund og vandt siden guld med en klar finalesejr og verdensrekord i duellen mod New Zealand.

Filippo Ganna har trods sin unge alder haft masser af succes. På landevejen er han forsvarende italiensk mester i enkeltstart, og ved VM sidste år blev han nummer tre i den ensomme kamp mod uret. Han har også vundet en etape i World Tour-løbet BinckBank Tour.

Efter fredagens triumf har han otte VM- og seks EM-medaljer i banecykling.

Desværre for Ganna er individuel forfølgelse ikke en olympisk disciplin. I stedet må han forsøge at forbedre sig sammen med resten af det italienske 4000-meterhold før sommerens OL i Tokyo.

Michael Mørkøv får alligevel muligheden for endnu en gang at blive verdensmester i parløb på søndag. Han er ikke længere i mistanke for at være blevet smittet med coronavirus. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Cykling Forvirring om Mørkøv - får han grønt lys til at køre?

DCU-direktør Martin Elleberg Petersen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Cykling Direktør om corona-karantæne: - Mørkøv har det fint

Danmark var sensationelle. Foto: ODD ANDERSEN/Ritzau Scanpix Cykling Tre verdensrekorder på to dage: - De må ikke blive for popsmarte